Fagpressedagen 2020 avlyses og Fagpresseprisene deles ut uten fest

Fagpressedagen 2020 avlyses og Fagpresseprisene deles ut uten fest

Det blir ikke prisfest i Fagpressen 18. november, slik planen var. Men juryen har gjort jobben, og juryleder Kjersti Løken Stavrum planlegger sammen med Fagpressen alternativ utdeling av Fagpresseprisene 2020. (Foto: BN).

Del: 

– Etter ny oppblomstring av smitte i Oslo, nye retningslinjer fra Oslo kommune og gjennomgang med Sentralen om hvordan et arrangement rent praktisk er mulig å gjennomføre, har Fagpressen kommet fram til at det dessverre ikke blir mulig å lage et godt arrangement, sier adm. direktør Per Brikt Olsen.

– I april inviterte vi til sammenslått arrangement med prisutdeling, på Fagpressedagen 18. november. Etter diskusjon med styret og grundige vurderinger, har vi kommet til at det ikke blir mulig å gjennomføre årets planlagte og viktigste arrangementer i Fagpressen, sier Fagpressens adm. direktør Per Brikt Olsen.

– Vi håpet i det lengste at det skulle bli mulig å lage et stort, sammenslått arrangement. Forhåpningen var å markere en ny start og et godt avspark for ny aktivitet etter koronatiden. Men etter ny oppblomstring av smitte i Oslo, nye retningslinjer fra Oslo kommune og gjennomgang med Sentralen om hvordan et arrangement rent praktisk er mulig å gjennomføre, har vi kommet fram til at det dessverre ikke blir mulig å lage et godt arrangement.

Olsen forklarer at en utløsende faktor for avlysningen er at antallet personer det er mulig å samle i de store lokalene til Sentralen, er kraftig nedskalert.

– Tanken på å invitere til stor fagdag og prisfest, samtidig som vi ikke kan ønske flere deltakere velkommen inn, gjorde det klart at dette ikke er forsvarlig å gjennomføre.

Alternativ utdeling av Fagpresseprisene

Også i år har juryen for Fagpresseprisene under ledelse av Kjersti Løken Stavrum, gjort jobben sin. Det var flere innsendte arbeider enn noen gang, og juryen har hatt en omfattende oppgave med å kåre vinnere i de ni priskategoriene.

Fagpresseprisene vil bli delt ut, men på en alternativ måte – og man kan følge utdelingen digitalt. Det er verd å merke seg at det i år er opprettet en spesialpris for den beste koronasaken. Fram til 1. oktober er det mulig å sende inn saker til denne prisen: 

https://fagpressen.no/innsending-til-spesialprisen-den-beste-korona-sake...

– Vi har tatt mål av oss til å lage en overraskende og morsom prisutdeling, selv om det ikke blir en vanlig prisfest, sier nestleder i Fagpressen Berit Nyman.

– Detaljene og tidspunktet for utdelingen av prisen kommer vi tilbake til i løpet av de nærmeste ukene.

Juryleder Kjersti Løken Stavrum understreker at det viktigste med Fagpresseprisene er å hedre og markere de beste sakene, bildene, redaksjonene, markedsavdelingene og redaktørene i året som har gått.

– Dette er det ingen endring på selv om man ikke kan møtes fysisk. Årets prisvinnere er absolutt like viktige som i tidligere år, avslutter Løken Stavrum.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også: