Fagpressen på høring hos Kulturkomiteen

Fagpressen på høring hos Kulturkomiteen

Per Brikt Olsen framførte Fagpressens høringssvar til neste års statsbudsjett, i Familie- og kulturkomiteen fredag. (Skjermdump fra Stortingets direkteoverføring).

Del: 

– Fagpressen ber Familie- og kulturkomiteen bidra til at departementet endrer forskriften om innovasjonstilskudd – slik at den faktisk også gjelder for fag- og dybdejournalistikken, slik den var ment, og uten ytterligere forsinkelser.

Slik oppsummerte adm. direktør Per Brikt Olsen sitt innlegg på statsbudsjett-høringen i Familie- og kulturkomiteen fredag.

– Dette sa jeg i det muntlige innspillet til komiteen. I tillegg har vi sendt inn et mer utfyllende skriftlig høringssvar, sier Olsen.

Han kommenterer hvorfor forskriftsendringer er blitt en så viktig sak i årets høring:

– Som eneste bransjeorganisasjon arbeider Fagpressen målrettet for å få til nødvendige endringer i forskriftene for de to støtteordningene vi har tatt med i høringssvaret: Pressestøtte til nasjonale nisjeaviser og Innovasjons- og utviklingstilskudd.

– Vi er svært glad for at vi i år fikk uforbeholden støtte fra Norsk Redaktørforening, på punktet om Innovasjons- og utviklingstilskudd. Samtidig registrerer vi også i år at organisasjonene som representerer bredde- og nyhetsmediene, kun gir Fagpressen prinsipiell støtte. De forutsetter at myndighetene enten legger mer penger på bordet, eller gjør ordningene rettighetsbasert, for at det skal være "plass til" flere i ordningene. I praksis betyr det at de innenfor de nåværende rammene, ikke støtter at flere kommer på innsiden av ordningene, sier Per Brikt Olsen.

Han forteller også at det er god dialog med Kulturdepartementet om at dagens forskrift for Innovasjons- og utviklingstilskudd er for snever, og må endres.

Du kan lese det muntlige innspillet fra Fagpressen til komiteen her.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Stiftelsen Fritt Ord satser hvert år inntil 25 millioner kroner på norsk journalistikk gjennom utlysningen “Norsk journalistikk”. Utlysningen har seks søknadsfrister i året – den neste er fredag 1. november.

  • Seks nye navn til Pressens Offentlighetsutvalg er oppnevnt av styret i Norsk Presseforbund. De to som har sittet fra Fagpressen, er oppnevnt for to nye år. Det er også leder Tron Strand (bildet).

  • All mediestøtte påvirker det redaksjonelle innholdet. Men hvor mye er egentlig greit?

    En brevutveksling mellom Medietilsynet og Medier24, ved eier og ansvarlig redaktør Erik Waatland, løfter fram noen interessante – og kanskje problematiske – sider ved dagens pressestøtteordning. Redaktør Roger Aarli-Grøndalen i Journalisten skriver om dette sin kommentarspalte, som først er publisert i Journalisten.