Duket for gründere i nisjene

Duket for gründere i nisjene

Khrono-redaktør Tove Lie (til høyre) var én av tre gründere som fortalte og utfordret på Fagpressedagen. Hun intervjues her av Nina Kristiansen. (Foto: BN).

Del: 

Flere nye nisjemedier har dukket opp de siste årene, og stadig flere kan det bli. "Gründerne blant oss" var en av programpostene på Fagpressedagen.

Drevne journalister og redaktører har sluttet i dagspressen og dratt i gang ambisiøse nyhetsmedier de siste par årene. Deltakerne på Fagpressedagen fikk møte redaktørene Tove Lie i Khrono og Anders Bjartnes i Energi og Klima, i tillegg til Gard B. Michalsen i Medier24.
Khrono har rukket å vinne både studenter og lærere som målgrupper ved Høyskolen i Oslo og Akershus, og Fagpresseprisen, på sine tre korte år i markedet. Redaktør Tove Lie har ambisjoner om å vokse videre i nisjen nettaviser for universiteter og høyskoler.
Anders Bjartnes' konsept er å publisere journalistikk som "er mye spissere og mer nerdete enn konkurrentene" i norsk dagspresse. Han hevder også å kunne drive lenge uten store inntekter, fordi kostnadene ved å drive et nettmedium er så lave.
– Vi trenger elitelesere, og vil eie den gruppen. Når vi mestrer det, kan vi ekspandere, sa han.
Gard B. Michalsen har klart å skape et nisjemedium som konkurrerer med både Journalisten og Kampanje om å være først, og også om egne saker. Medier24 passerte 100 000 brukere dagen før Fagpressedagen, og har begynt å kunne leve av stillingsannonser, ifølge redaktøren.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også: