Teknisk trøbbel forsinker digitale lesertall

Teknisk trøbbel forsinker digitale lesertall

Adm. direktør Per Brikt Olsen skriver om det voksende behovet for digitalt mva-fritak for fag- og dybdejournalistikken, og minner om de nylig prisbelønte viktige arbeidene ved Fagpresseprisene 2019. (Foto: BN).

Del: 

Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.

Høsten 2017 ba vi medlemmene i Fagpressen om å legge inn bestemte koder på sine nettsteder. Disse kodene skulle brukes for å måle digital lesing, slik at Fagpressen skulle kunne lansere månedlige oppdaterte oversikter. Så langt er det ikke blitt levert på avtalt måte. Fagpressen mottar samletall for kanalen, men ikke tall for det enkelte nettsted.

Teknisk trøbbel
Problemet er tekniske utfordringer, slik vi leser i Journalisten onsdag. I tillegg er det oppstått uenighet om hvilke avtaleparter som har ansvar for å rydde opp i ulike deler av problematikken.

– Når det gjelder detaljerte tall, er det sannsynlig at de første kommer i september, i forbindelse med lesertallene for papir. Da med bruk av cookie-tall for å beregne nivå på digital lesing, uttaler fagsjef Geir Engen i MBL til Journalisten.

– Fagpressen er like mye berørt av forsinkelsene som de andre i mediebransjen, og vi beklager det sterkt overfor våre medlemmer. Vi er ikke avtalepart, men «henger på» MBL i denne sammenhengen, så vi må bare håpe at det blir fortgang i å løse problemene, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

Gode kanaltall
– Likevel er det oppløftende å se at vi på kanalnivå kan slå fast at flere enn 1,3 millioner lesere benytter seg av et nettsted i Fagpressen hver måned! Vi har derfor grunn til å glede oss til å få tallene brutt ned i mer anvendelige detaljer, avslutter en utålmodig Olsen. 

 

 

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Forsvarets forum og forskning.no arrangerer debatter og quiz, mens Utdanning har egen båt med podkastproduksjon i "Pollen". Fagpressen er godt representert i mylderet i årets Arendalsuka.

  • Psykologi i kommunen tar "farvel med papiret" som også er tittelen på den siste lederartikkelen på trykk, i nr 3/2019. Etter dette er tidsskriftet etablert med nettadressen psykisk-kommune.no

  • Skuffet, men forventningsfull

    Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

    les saken på journalisten.no