Utdanning er årets fagblad 2017!

Utdanning er årets fagblad 2017!

Knut Hovland og hele staben i Utdanning jubler over Fagpresseprisen 2017 torsdag kveld. Juryleder Kjersti Løken Stavrum (i gul jakke) har nettopp lest juryens begrunnelse og overrakt prisen. (Foto: BN).

Del: 

Utdanning vant Fagpresseprisen 2017 og kan smykke seg med tittelen "Årets fagblad" resten av året.

– Vi har hatt dere på radaren. Vi har sett at dere ønsker å være viktige, at dere publiserer viktige nyheter på nett, hele uka, sa juryleder Kjersti Løken Stavrum blant annet da hun overrakte Fagpresseprisen 2017 til redaktør Knut Hovland torsdag kveld.

Premiene og diplomene i priskonkurransen er nye av året. De er laget av designer Bjørn Sæthren i 07 Media.

Juryens begrunnelse for vinneren av Fagpresseprisen er i sin helhet slik:

"Fagpresseprisen er som en konkurranse i breddeidrett på høyt nivå. Å vinne prisen innebærer at juryen har sett på mediet i sin helhet; vi har sett på det redaksjonelle innholdet, selvfølgelig. Vi har sett på hvordan det er presentert, vi merker oss om redaksjonen er ”frempå og fremoverlent” – det vil si om innovasjon og utvikling er høyt på agendaen. Evnen til å sette dagsorden er viktig, salg og inntekter også selvfølgelig. Alt dette henger jo sammen.

Denne publikasjonen har fått Fagpresseprisen før, men det er ganske lenge siden.

Poenget med fagpressen er jo ikke bare å bringe journalistikk til sine egne og til alle som er godt informert. Vårt samfunn, som trenger mer journalistikk enn det vi har i dag, vil ha godt av at fagpressen gjør seg gjeldende ut over sine egne rekker. Det gjør dette mediet.

Og, som den årvåkne juryen vi er; vi har hatt dere på radaren. Vi har sett at dere ønsker å være viktige, at dere publiserer viktige nyheter på nett, hele uka.

Vi ser at dere tiltrekker dere dyktige, ambisiøse journalister som ønsker å bidra til å gjøre målgruppen litt klokere.  Det er viktig, for det dere skriver om angår så mange, også de sårbare små – som er så avhengig av at voksne rundt dem er kloke, og ønsker å sikre dem en god fremtid.

Årets vinner av Fagpresseprisen har vunnet graveprisen før, i fjor tok redaksjonen journalistprisen. Vi i juryen vil også i år takke dere i Utdanning for den viktige jobben dere gjør – og gratulere dere så mye med Fagpresseprisen 2017."

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • – Fagbladet har løftet fram en sterk historie og en viktig sak – det er det ingen tvil om. Like klart er det at redaksjonen må felles for brudd på to av punktene i VVP, konkluderte PFU-leder Anne Weider Aasen.

  • Pressens Faglige Utvalg skulle onsdag behandle en klagesak fra organisasjonen Motvind Norge mot fagbladet Europower. I går trakk Motvind Norge klagen.

  • Kjartan Tyvand ber deg fylle ut skjemaene og sende inn opplagstallene, så snart som mulig. – Det er viktig at de digitale abonnentene også legges inn, minner Kjartan Tyvand om.