Ny NR-generalsekretær fra 1. mars er Reidun Kjelling Nybø

Ny NR-generalsekretær fra 1. mars er Reidun Kjelling Nybø

Reidun Kjelling Nybø rykker i dag opp som generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Forgjenger Arne Jensen går etter eget ønske over i stilling som seniorrådgiver. (Foto: BN).

Del: 

1. mars overtar Reidun Kjelling Nybø som generalsekretær i Norsk Redaktørforening, etter Arne Jensen.

Nybø har vært assisterende generalsekretær i NR siden 2013 og jobbet tett med Arne Jensen som nå går over i stilling som seniorrådgiver.

Til Journalisten sier Reidun Kjelling Nybø at hun gleder seg til å ta steget opp som leder i foreningen, men at hun fortsatt trenger å klargjøre den nye rollen overfor seg selv og bransjen. Hun ønsker ikke å revolusjonere NRs rolle i mediebransjen, heller videreføre det Jensen har stått for, sier hun.

I tillegg til å være opptatt av samarbeidet mellom de redaktørstyrte mediene, handler to av hjertesakene til Nybø om innsynskompetanse og åpenhet i bransjen.

– Jeg har sagt det så mye at jeg nesten blir lei av å høre meg si det, men vi må være mer åpne om de etiske vurderingene og om feilene vi gjør. Det er helt nødvendig for at publikum fortsatt skal ha tillit til de redaktørstyrte mediene, sier hun til Journalisten.

Ifølge Nybø bør Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten bli bedre kjent også utenfor redaksjonene. De bør brukes mer som de verktøyene de er og være en større del av debatten, særlig nå som sosiale medier tillater folk å komme lettere til orde og kritisere mediene.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!