Fagpressen er medarrangør av viktig debatt i Arendalsuka

Fagpressen er medarrangør av viktig debatt i Arendalsuka

Det blir mediepolitisk debatt i Arendalsuka også i år. Her er fjorårets utgave, med Lubna Jaffery som helt fersk kultur- og mediestatsråd (t.h.). (Foto: BN).

Del: 

Hva om folk like gjerne velger desinformasjon? Dette er det retoriske spørsmålet i tittelen på den mediepolitiske debatten onsdag 14. august i Arendal. Kulturminister Lubna Jaffery og sentrale mediepolitikere møter etter felles invitasjon fra presseorganisasjonene.

"Vi har ingen garanti for at norske medier klarer å bevare sin samfunnsrolle og evne til å finansiere journalistikken. Digitaliseringen har gjort at mediene konkurrerer mot en håndfull globale tech-giganter, og dette utfordrer selve finansieringsgrunnlaget for fri og uavhengig journalistikk", skriver arrangørene i programmet.

Presseorganisasjonene mener at mediepolitikken må være forutsigbar, fremtidsrettet og understøtte innovasjon og utvikling. Medievanene endrer seg raskt, og spesielt yngre brukere er vant til og forventer formidling gjennom lyd og levende bilder. Med kunstig intelligens får mediene nye muligheter til å nå frem med den samme journalistikken i ulike formater, journalistikken kan oversettes mellom ulike formater – lyd, video og tekst og stillbilder – ved hjelp av teknologi. Samtidig risikerer vi at språkmodeller basert på kunstig intelligens fundamentalt endrer hvordan folk vil søke opp informasjon. Det kan utfordre grunnmodellen for digitale nyhetsmedier og tillitsforholdet mellom publikum og redaktørstyrte medier.

Her finner du alle opplysninger om debatten som holdes på «Mediescenen» hos Agderposten i Arendal, onsdag 14. august kl 11-12.

 

 

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også: