Forsvarets forum tatt opp i Stortingets presselosje

Forsvarets forum tatt opp i Stortingets presselosje

Debattansvarlig Ylva Schwenke (t.v.), nyhetsjeger Kjersti Binh Hegna og sikkerhetspolitisk reporter Mikal Hem er de første journalistene fra Forsvarets forum som noensinne er blitt medlemmer av Stortingets presselosje. Foto: Krister Sørbø, Forsvarets forum.

Del: 

- Presselosjen er en viktig forutsetning for at vi ytterligere kan øke kvaliteten på journalistikken vår, sier redaktør Stian Eisenträger i Forsvarets forum.

- Dette er en svært gledelig nyhet og det sier noe om at fagmediene bidrar med viktig journalistikk, også rikspolitisk. Det er bare å gratulere Forsvarets forum, sier nestleder i Fagpressen Berit Nyman.

For første gang i avisens 78 år lange historie er journalister fra Forsvarets forum blitt tatt opp som medlemmer av Presselosjen. Dette skriver Forsvarets forum i en pressemelding. 

Forsvarets forum er Norges fremste nisjemedium innen forsvar og sikkerhetspolitikk, og tilgang til stortingspolitikere er essensielt. Det gjelder for eksempel i spørsmål om hvordan det norske forsvaret skal utformes, hva slags militært utstyr Norge skal kjøpe og bruke og hvilken rolle Norge skal spille i internasjonal sikkerhetspolitikk.

– Oppdraget vi har fått fra vår utgiver er blant annet å øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og om forsvars- og sikkerhetspolitiske temaer gjennom saklig, kritisk og uavhengig journalistikk. Vårt formål er også å bidra til engasjement og debatt og sette dagsorden. Dermed er det å kunne ha jevnlig tilgang til Stortinget og de folkevalgte svært viktig for oss, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

– Det meste Forsvaret foretar seg, fra utdanningsreformer, lokalisering av baser og håndtering av varslingssaker, til deltakelse i internasjonale operasjoner og våpenhjelp til Ukraina, har sitt utspring i beslutninger som tas på Stortinget. Å dekke Forsvaret på en god måte krever også god tilgang til de folkevalgte, mener redaktøren.

Krigen i Ukraina har vist hvor viktig det er å ha et fagmedium som dekker forsvars- og sikkerhetspolitikk. Siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina 24. februar 2022, har Forsvarets forum vært et fagmedium for analyse og diskusjon av krigen for militære ledere og spesialister, forskere, vernepliktige, politikere og andre beslutningstagere. I tillegg har Forsvarets forum bidratt med en rekke nyheter om norske bidrag til Ukraina og omfattende reportasjer om og fra krigen.

Redaktøren retter en stor takk til Presselosjens styre, som gjennom å innvilge medlemskap bidrar til å bedre rammevilkårene for den politiske journalistikken i Forsvarets forum.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!