Slår et slag for mer moro med matematikk

Slår et slag for mer moro med matematikk

Smarte mattetriks ved Yngve Vogt i Apollon. Skjermdump fra oppslaget i Teknisk Ukeblad 28. august.

Del: 

Journalist Yngve Vogt i Apollon har elsket tall og matematikk hele livet. Tirsdag denne uken hadde han et debattinnlegg i Teknisk Ukeblad om hvor smart det ville være å ta i bruk flere inspirerende matte-teknikker i skolen.

For Yngve Vogt er det latterlig enkelt å multiplisere for eksempel tresifrede tall med hverandre. Han utga i vår boken "Mattetriks på null komma niks", der han begeistret formidler noen av de metodene som han mener ville gjøre undervisningen i matematikk langt morsommere, og få flere barn til å bli begeistret for tall, slik han selv har vært hele livet. Les om bokutgivelsen i Uniforum.
Debattinnlegget i Teknisk Ukeblad har han skrevet fordi han brenner for at barn og ungdom skal få bedre muligheter til å oppdage hvor morsomt det kan være med tall og matematikk. Selv kjedet han seg grusomt i regnetimene på skolen.
– Selv om dagens matematikklærere er av en helt annen klasse enn i barndommen min, og selv om dagens unge poder lærer langt mer matematikk i barneskolen enn oss gamle for 40 år siden, tror jeg likevel det er mulig å gjøre matematikk-undervisningen enda morsommere, skriver han i innlegget i Teknisk Ukeblad.

Oppskriften på å multiplisere for eksempel 103 med 109, røper Yngve Vogt i artikkelen i Teknisk Ukeblad. En rekke andre triks formidles i den populærvitenskapelige boken med samme tittel som debattinnlegget. Boken ble utgitt på Vega forlag i februar 2018.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • – Fagbladet har løftet fram en sterk historie og en viktig sak – det er det ingen tvil om. Like klart er det at redaksjonen må felles for brudd på to av punktene i VVP, konkluderte PFU-leder Anne Weider Aasen.

  • Pressens Faglige Utvalg skulle onsdag behandle en klagesak fra organisasjonen Motvind Norge mot fagbladet Europower. I går trakk Motvind Norge klagen.

  • Kjartan Tyvand ber deg fylle ut skjemaene og sende inn opplagstallene, så snart som mulig. – Det er viktig at de digitale abonnentene også legges inn, minner Kjartan Tyvand om.