Innovasjons- og pressestøtteforskrift endelig klar

Innovasjons- og pressestøtteforskrift endelig klar

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpner døren for "enkelte fagmedier" i innovasjonsstøtteordningen. Foto: Torstein Bøe, NTB

Del: 

Fredag ettermiddag har kulturminister Annette Trettebergstuen sendt ut en pressemelding om nye forskrifter for pressestøtten og innovasjonsstøtten.

– Det er også gjort grep for å styrke enkelte fagmedier, sier statsråden. Grepene er beskrevet slik i pressemeldingen som har fått tittelen "En mer moderne mediestøtte":

"I ordningen for innovasjonstilskudd har regjeringa økt støtteintensiteten til prosjekter som retter seg mot små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier. I tillegg kan de minste lokalmediene nå motta mer i produksjonstilskudd enn tidligere.  Det er også gjort grep for å styrke enkelte fagmedier.

– Nisjemedier dekker områder som ikke breddemediene prioriterer, og de løfter andre saker og viktige stemmer i samfunnsdebatten. Derfor åpner vi blant annet for at flere fagmedier kan kvalifisere til innovasjons- og utviklingstilskudd enn før, sier Trettebergstuen."

Selve forskriften er etter høringsrunden endret slik at maksimalt støttebeløp til små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier kan være opptil 75 prosent av prosjektets kostnader. For alle andre kan støtten maksimalt utgjøre 40 prosent.

Les forskriftsendringene her.

Les hele pressemeldingen her.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!