Utgiverakademiet 2022

Primærfaner

Utgiverakademiet 2022

Del: 
Oppdatert verktøykasse for utgivere og redaktører
Dato: 
Torsdag 29. sep
Sted: 
Pressens hus, Skippergata 24, Oslo
Kl.: 
10:00 til 15:00
Passer for: 
Redaktører
Utgivere
Pris: 
kr 3000 for enkeltdeltaker/kr 5000 for utgiver og redaktør sammen

29. september inviterer Fagpressen utgiver og redaktør sammen, til en dag som gir dere en oppdatert kompetansepakke og en stor dose inspirasjon.
Arne Jensen, tidligere generalsekretær, nå seniorrådgiver, i Norsk Redaktørforening og en nestor i å veilede pressefolk, har skreddersydd og leverer programmet.

De siste årene har utgiverne i Fagpressen, gjennom medieansvarsloven, fått full likestilling med de store og små mediehusene. De har også fått digital nullmoms på plass. Fagmedieredaksjonene spiller en viktig rolle når journalistisk søkelys skal rettes mot alle kriker og kroker av det norske samfunnet. Den redaktørstyrte fag- og dybdejournalistikken blir stadig oftere sitert. Mange saker oppstår der hvor redaktører og journalister har de beste kildene - og det er ofte i fagmediene.
Til tross for større grad av likebehandling av dybde- og breddejournalistikken, utfordres stadig de redaktørstyrte fagmediene av ønsker om koordinert og styrt kommunikasjon.

  • Forstår utgivere verdien av uavhengig journalistikk?
  • Er det digitaliseringen som utfordrer fagjournalistikken?
  • Irriterer journalistikken den voksende kommunikasjonsvirksomheten?

Fagmedier som produserer og publiserer fag- og dybdejournalistikk gir viktige bidrag til mediemangfoldet og samfunnsdebatten. Utgiverakademiet har som mål å belyse verdien av fri journalistikk – for foreningsdemokratiet, og for troverdigheten fagfeltet har i den offentlige debatten.

Vi ønsker å gi dere en dag med dedikert innhold og gode diskusjoner om det å være utgiver og redaktør i Fagpressen, med de nye mediepolitiske rammene.
Hvilke muligheter gir det dere - på vegne av medlemmene og organisasjonen? Gir det grunnlag for å ha ambisjoner om å spille en enda viktigere rolle, gjennom å nå større målgrupper?

Program for Utgiverakademiet, torsdag 29. september:

kl 10.00: Introduksjon og presentasjon av deltakerne og dagens økter. Arne Jensen beskriver rammene, rollene og utfordringene.
Hvorfor fagblad? Formålsparagrafen. Redaktøransvar og utgiveransvar. Juridisk og etisk rammeverk
Diskusjoner og samtale

kl 12.00: Lunsj i kantina i Pressens hus

kl 12.45: Mer om pressens regelverk og utfordringer. Den frie journalistikken. Noen viktige og noen underholdende historiske referanser.
Åpning av verktøykassa.
Øvelser og praktiske caser.

kl 14.40: Inn for landing for tryggere utgivere og redaktører. Oppsummering og avslutning.

Vi tar flere korte pauser gjennom dagen. Vann, te og kaffe vil være tilgjengelig hele tiden. Noter eventuelle matallergier i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Meld dere på snarest, og sikre dere plass på Utgiverakademiet. Pris pr deltaker er kr 3000, men når utgiver og redaktør melder seg på sammen, betaler dere kr 5000 for begge.
Siste påmeldingsfrist: fredag 23. september. Det er bindende påmelding til alle kurs i Fagpressen.

Påmelding: 
Rekkefølge
Ønsker du ha med noen kolleger, kan du melde de på ved å skrive navnet deres i feltet over.

Kurs og arrangementer

Dato: 
Torsdag 13. okt
Kl.: 
16:00 til 18:00
Passer for: 
Journalister

Velkommen til årsmøte i Journalistforum! Vi tar en hyggelig samling i etterkant av møtet. Meld deg på!

Dato: 
Torsdag 10. nov
Kl.: 
09:30 til 23:45
Passer for: 
Alle

Fagpressedagen 2022 blir en dag med viktig faglig påfyll, gode debatter, nettverk og hyggelig middag. Programmet er i arbeid - meld deg på jo før jo heller!