7. Sletterutiner

7. Sletterutiner

Del: 

Retting og sletting av personopplysninger

Virksomheten skal rette eller slette opplysninger om deg når de er feilaktige, mangelfulle eller unødvendige.

Virksomheter kan rette mangelfulle personopplysninger ved å markere dem og supplere med korrekte opplysninger, eller slette dem.

Hvis opplysningene har betydning som dokumentasjon, skal de markeres og så suppleres med korrekte opplysninger. Dette er den riktige fremgangsmåten når en feilaktig opplysning kan få betydning, for eksempel om den ligger til grunn for et vedtak i en barnefordelingssak.

Unødvendige personopplysninger skal slettes

Virksomheten skal slette opplysninger som ikke lenger er nødvendige for å gjennomføre formålet med behandlingen. Dette gjelder selv om opplysningene ikke er mangelfulle.

Dersom et dokument blir åpenbart misvisende etter sletting av opplysninger, og det ikke er mulig å supplere med de korrekte, skal hele dokumentet makuleres.

Datatilsynet kan pålegge sletting

Datatilsynet kan bestemme at en virksomhet må slette personopplysninger når tungtveiende personvernhensyn tilsier det. Dette gjelder selv om opplysningene vil kunne ha betydning som dokumentasjon. Opplysninger som slettes skal erstattes med registrering av korrekte og fullstendige opplysninger dersom det ligger til rette for det.

Retting og sletting omtales i personopplysningsloven §27 og §28.

kilde: datatilsynet

Mer om retting og sletting av personopplysninger finner du her.

 

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Høstkampanje 2023


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!

Kurs og arrangementer

Dato: 
Torsdag 25. Apr
Kl.: 
14:00 til 16:00
Passer for: 
Redaktører

25. april avholdes årsmøtet i Fagpressens redaktørforum. Stedet er Pressens hus, tidspunkt torsdag 25. april kl. 14.00 i møterommet «Baksiden». Meld deg på årsmøtet ved å fylle ut skjemaet til høyre.