Viktig med profesjonell fagmediejournalistikk

Viktig med profesjonell fagmediejournalistikk

Skjermdump fra LO-Aktuelt

Del: 

"Det er ingen motsetning mellom verdier og journalistikk," skriver redaktør Svein-Yngve Madssen i en kommentar etter at LO-Aktuelt ble frifunnet i Pressens Faglige Utvalg. Madssen peker på behovet for god og profesjonell journalistikk fra fagpressen.

– I likhet med andre seriøse medier følger LO-Aktuelt Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten, skriver redaktør Svein-Yngve Madssen i LO-Aktuelt i sin lederartikkel. Han legger til at "derfor er PFUs vurdering viktig for oss."

Det var Høyres Stefan Heggelund som hadde klaget inn flere artikler i LO-Aktuelt til PFU, etter høstens valgkamp. Heggelund mente at journalistikken i LO-aktuelt var ensidig og ikke slapp til motstemmer. PFU fant i sin gjennomgang at LO-Aktuelt hadde fulgt reglene i Vær varsom-plakaten, og konkluderte med full frifinnelse.

LO-Aktuelt ønsket ikke såkalt "minnelig løsning", fordi de så en verdi i å bli vurdert av PFU i akkurat denne saken.

Redaktør Svein-Yngve Madssen mener at fagmediejournalistikken spiller en stadig viktigere rolle i samfunnet, ikke minst i lys av at mange større redaksjoner har nedbemannet gjennom de siste årene.
– Derfor er det så viktig at fagmediene driver profesjonelt og satser på medier som redigeres etter Redaktørplakaten og følger god presseskikk, kommenterer Madssen.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.