LO-Aktuelt frifunnet i PFU

LO-Aktuelt frifunnet i PFU

LO-Aktuelt ble frifunnet i PFU onsdag. (Skjermdump fra frifagbevegelse.no)

Del: 

I dag behandlet PFU klagesaken fra Høyres Stefan Heggelund mot LO-Aktuelt. Fagmediet fikk full frifinnelse.

Stortingsrepresentant for Høyre, Stefan Heggelund, klaget i høst LO-Aktuelt inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for ikke å gi regjeringen og partiet Høyre tilsvar og samtidig imøtegåelse. Konkret klaget han inn seks saker der LO og fagbevegelsen kritiserer regjeringens politikk.
Da utvalget behandlet klagen i dag, slo de fast at fagbladet ikke har brutt god presseskikk.
Frifagbevegelse.no skriver: "Utvalget påpekte at de seks sakene inneholder sterke meninger, men ikke «sterke påstander av faktisk art», noe som ville utløst et krav om samtidig imøtegåelse – altså at Høyre eller regjeringen hadde fått svare på påstandene samtidig med at anklagene ble framsatt."

Les klagen her.

Redaktørkampanjen

Visste du at…

avtalen
 Fagpressen har med
Cxense gir medlemmene 
gunstig oppstartpris og
rabatterte priser på
annonserings-
verktøyet
Emediate.  Se her

Les også:
  • Det man kan ha trodd at tilhørte fortiden, foregår åpenbart fortsatt: Mediebransjens felles kartlegging av seksuell trakassering viser 178 tilfeller som har skjedd de siste seks månedene.

  • 178 personer har svart at de er blitt seksuelt trakassert de siste seks månedene.
    Det var svært god respons på undersøkelsen om seksuell trakassering i mediebransjen som ble sendt ut i november. Resultatene viser at unge, midlertidig ansatte kvinner er mest utsatt.

  • Resultatene av mediebransjens undersøkelse om seksuell trakassering presenteres på en pressekonferanse fredag 15. desember kl. 09.30. Pressekonferansen holdes i Amedias lokaler i Akersgt 34 i Oslo. Det blir direkte strømming fra pressekonferansen.