LO-Aktuelt frifunnet i PFU

LO-Aktuelt frifunnet i PFU

LO-Aktuelt ble frifunnet i PFU onsdag. (Skjermdump fra frifagbevegelse.no)

Del: 

I dag behandlet PFU klagesaken fra Høyres Stefan Heggelund mot LO-Aktuelt. Fagmediet fikk full frifinnelse.

Stortingsrepresentant for Høyre, Stefan Heggelund, klaget i høst LO-Aktuelt inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for ikke å gi regjeringen og partiet Høyre tilsvar og samtidig imøtegåelse. Konkret klaget han inn seks saker der LO og fagbevegelsen kritiserer regjeringens politikk.
Da utvalget behandlet klagen i dag, slo de fast at fagbladet ikke har brutt god presseskikk.
Frifagbevegelse.no skriver: "Utvalget påpekte at de seks sakene inneholder sterke meninger, men ikke «sterke påstander av faktisk art», noe som ville utløst et krav om samtidig imøtegåelse – altså at Høyre eller regjeringen hadde fått svare på påstandene samtidig med at anklagene ble framsatt."

Les klagen her.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Mandag ettermiddag ble det offentliggjort at innføringen av den nye personvernlovgivningen blir utsatt i Norge, fra 25. mai til tidligst 1. juli. Teksten nedenfor er fra et nyhetsbrev sendt fra advokatfirmaet Wiersholm mandag.

  • Tidsskrift for Den norske legeforening og sjefredaktør Are Brean har gått helt til topps i den årlige kåringen av "Årets tidsskrift" hos Norsk tidsskriftforening.

  • Roger Aarli-Grøndalen heter den nye redaktøren i Journalisten. Han kommer fra Eidsvoll-Ullensaker Blad, og tiltrer sammen med en annen nyhet: nye nettsider i Journalisten.