Gründervirksomhet på redaktørenes årsmøte

Gründervirksomhet på redaktørenes årsmøte

Styret i Fagpressens redaktørforum består av (fra venstre): Svein Åge Eriksen, Finansfokus; Ivar Kvistum, Handikapnytt (leder); Martin Toft, Uniforum; Christina Gulbrandsen, Ingeniørenes stemme og Mona Askerød, Musikkultur. (Foto: BN).

Del: 

Et godt besøkt årsmøte for redaktører gjennomførte valg av nytt styre og vedtok å levere et forslag til Fagpressens årsmøte. Redaktørene hadde dessuten invitert Kjetil Kolsrud som fortalte hvordan det er å etablere sitt eget nisjemedium.

Kolsrud satte i høst i gang nisjemediet Rett24.no og fortalte om "gründervirksomhet fra kjøkkenbordet". Han la vekt på fordelene ved å bygge opp sitt eget medium, og synes det har gått overraskende fort å få en viss trafikk på nettstedet som har som formål å publisere uavhengig journalistikk og debatt om nasjonale og internasjonale rettsavgjørelser, lovforslag, uttalelser og bransjenytt for jurister.

I Fagpressens redaktørforums nyvalgte styre var tre personer på valg. Ivar Kvistum ble gjenvalgt som leder, og Mona Askerød som styremedlem. Ny i styret er Christina Gulbrandsen, redaktør i Ingeniørenes stemme, hun erstatter Karoline K. Åbyholm som gikk ut av styret. Martin Toft og Svein Åge Eriksen var ikke på valg.

Årsmøtet vedtok et forslag som blir sendt til Fagpressens årsmøte i mars, om å forkorte fristen for å levere forslag til årsmøtet.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.