GAFFA.no boikottet konsert grunnet fotoforbud

GAFFA.no boikottet konsert grunnet fotoforbud

Musikkmagasinet GAFFA.no boikottet konserten med The Killers i forrige uke grunnet fotoforbudet. (Skjermdump fra kommentaren på GAFFA.no)

Del: 

Redaktør Tord Litleskare i GAFFA.no begrunner boikotten i en egen kommentar.

Det profilerte Las Vegas-bandet spilte for sine norske fans i Telenor Arena fredag i siste uke, men norske pressefotografer fikk ikke adgang til å dekke konserten. Et slikt fotoforbud ødelegger for den journalistiske uavhengigheten, mener GAFFA.
Redaktør Tord Litleskare mener at fotoforbud på konserter er et økende problem, og har skrevet en kommentar om det på GAFFA.no. Kommentaren er også publisert i Medier24.com

– I Norge har pressefotografer tradisjonelt sett hatt gode arbeidsforhold og vilkår når det kommer til å dekke denne type arrangementer, kanskje særlig siden norske aviser og magasiner ofte har gått sammen om å boikotte arrangementer hvor de ikke får jobbe på et fritt og selvstendig grunnlag.

Bare det siste året har GAFFA valgt å droppe anmeldelser av store konserter med Bob Dylan, Ariana Grande, Bruno Mars og Robbie Williams i Norge grunnet denne problematikken, og vi ser at dette er et økende problem.
GAFFA.no er medlem av Fagpressen.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også: