Flere kan få eksterndesk og debattmoderator

Flere kan få eksterndesk og debattmoderator

Redaktør Barth Tholens er svært fornøyd med desking og moderering av debatter for Sykepleien, gjennom pilotprosjekt i Fagpressen. (Foto: BN).

Del: 

Sykepleien er svært fornøyd med å være pilotprosjekt for ekstern desktjeneste i regi av Fagpressen. I samarbeid med Tenk kommunikasjon, har Sykepleien nå en bemannet desk etter arbeidstid og i helgene. Prosjektet er så vellykket at det nå gjøres klart for å betjene flere redaksjoner etter påske.

Tiltaket med ekstern desking har blitt til i tett samarbeid med Sykepleiens redaksjon. De har selv beskrevet sine behov og ønsker, og samarbeidet tett med byrået Tenk kommunikasjon i forkant. Journalist Thor-Ivar Guldberg er personen som ble valgt til å bemanne desken, inkludert å overvåke debatten på Sykepleiens Facebook-profiler og på egen nettdebatt.
Både sjefredaktør Barth Tholens og nyhetsredaktør Kjell Petter Eidsten gir svært gode tilbakemeldinger om hva de får ut av desking og moderering:

– Thor-Ivar Guldberg har vært påpasselig, grundig og, ikke minst, klok når det har vært behov for personlig initiativ i modereringen. Det siste vil jeg gjerne fremheve ytterligere: Journalistikk er nå en gang slik at ingen sak er helt lik, og leserne som kommenterer saker, kan finne på å slå i alle retninger, på stadig nye måter, sier Kjell Petter Eidsten.

– I tillegg til modereringsarbeidet har Thor-Ivar Guldberg publisert saker for oss på Facebook, med innsalgstekster skrevet av oss. Dette har vært til stor nytte, fordi det lar oss utnytte lesepotensialet utenfor tidsrommet 08–17, i helger, på kveldstid og når folk står opp, sier Barth Tholens.

På grunnlag av erfaringene i forsøket hos Sykepleien, vil Fagpressen invitere flere til å bli med i et utvidet "ekstern desk"-prosjekt, fra etter påske.
– Thor-Ivar Guldberg har kapasitet til å betjene noen flere redaksjoner, men vi har også andre journalistressurser å sette inn i dette, sier prosjektleder Tone Lise Asphol i Tenk kommunikasjon.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.