Brigaderen som forsvarte redaktørplakaten

Brigaderen som forsvarte redaktørplakaten

Debatt 2: Slik forsvarte vi redaktørplakaten
Debattleder: Trond Andersen (Mercuri Urval), Ole-Asbjørn Fauske (Forsvaret), Elin Floberghagen (Norsk Presseforbund) og Arne Jensen (Norsk Redaktørforening).
Foto: Tenk Kommunikasjon

Del: 

Ole-Asbjørn Fauske, leder for Forsvarets fellestjenester, er utgiver for Forsvarets forum. I den egenskapen lot han seg intervjue på Fagpressedagen 2017 om hvorfor han mener det er viktig å ha en uavhengig redaksjon innenfor Forsvaret. Se debatten her!

Fauske forsvarte også hvordan redaktøren og hele redaksjonen i Forsvarets forum opptrådte i den vanskelige tiden da det var uavklart om mediet ville bli lagt inn under kommunikasjonsavdelingen. Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund og Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening deltok med kommentarer.

Debattleder var Trond Andersen.

Foto og film: Tenk Kommunikasjon

Vi publiserer flere innslag fra Fagpressedagen her i dagene som kommer.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.