Papirstreiken i Finland er over

Papirstreiken i Finland er over

Papirstreiken i Finland er over. (Foto: BN).

Del: 

Den finske papirprodusenten UPM og papirarbeiderforbundet har blitt enige om de første bedriftsspesifikke tariffavtalene noensinne for fem UPM-selskaper. Streiken ved UPM-fabrikkene i Finland stopper umiddelbart og ansatte går tilbake på jobb, skriver Sign & Print.

– Vi er veldig glade for at partene har godkjent alle forliksforslag og at Papirarbeiderforbundets lange streik tar slutt. UPM og forbundet har skrevet historie sammen ved å bli enige om fem bransjespesifikke avtaler, som erstatter papirindustriens gamle avtale fra 1940-tallet. UPMs langvarige mål har vært å bringe tarifforhandlingene til et nivå der vilkårene for arbeidet er best kjent, det vil si de enkelte bedriftene. Forhandlingene fører til avtaler som kommer både bedrifter og ansatte til gode og styrker forutsetningene for å lykkes langt inn i fremtiden, sier Riitta Savonlahti, konserndirektør, Human Resources, UPM til Sign og Print hvor du kan lese mer om forliket.

Annonsekampanje 2025

Her finner du årets annonser. Hent dem her!

Les også:
  • Mandag morgen har regjeringen sendt ut en pressemelding om at levering av post til folks postkasser skal opprettholdes. – Vi ønsker at alle skal sikres brevlevering i postkasse minst én dag i uken, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.
    Regjeringen går dermed i mot anbefalingen fra postutvalget.
    – Fagpressen er glad for at regjeringen ikke vil gå så raskt fram som postutvalget foreslo. Likevel er vi bekymret for hvordan prisen og kvaliteten vil utvikle seg når det tross alt er planen å avvikle distribusjon til postkasser på lengre sikt, sier adm. direktør Per Brikt Olsen.

  • Hun begynner i stillingen 1. august, fra samme dato som Ingrid Nergården Jortveit begynner som nestleder i Fagpressen. Det melder Norsk Presseforbund fredag.

  • Torsdag ettermiddag inviterte Altinget til lanseringsfest for sin sjuende fagpolitiske nisjepublikasjon, Altinget Digital. En tallrik forsamling fra nettverket, mediefolk generelt og noen politikere fikk med seg åpningen ved digitaliseringsminister Karianne Tung og påfølgende panelsamtale med det store spørsmålet: "Hvor går grensen for når vi ikke lenger kan stole på tek-selskapene som vi er avhengige av?"