Veileder for smittestopp-appen lansert

Veileder for smittestopp-appen lansert

Skjermdump fra nored.no

Del: 

Norsk Redaktørforening har laget en veileder om bruk av helsemyndighetenes app Smittestopp.

Da myndighetene lanserte appen "Smittestopp" 16. april, og oppfordret alle til å ta den i bruk, ble den møtt med skepsis fra ganske mange i mediebransjen. Lagring av data, selv om det ikke er direkte sporbart, kan komme i skarp konflikt med journalisters og redaktørers forhold til kildevern. Også en del jurister har ytret skepsis til bruken av folks mobiltelefoner for å bekjempe koronasmitten.

Norsk Redaktørforening har tatt dilemmaet på alvor, og lanserer onsdag en veileder i bruk av appen Smittestopp. NR skriver blant annet dette:

"Problemstillingene knyttet til kildevernet har vært vektlagt av mange i mediebransjen, men også utenfor mediehusene. Både statsminister Erna Solberg og prosjektleder for Smittestopp-appen, Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet, har uttrykt forståelse for at journalister er blant gruppene som må være særlig forsiktig med deling av data i forbindelse med kildekontakt. Til Dagens Næringsliv 17. april sa for eksempel statsministeren følgende:

«Noen kan ha helt spesielle grunner, for eksempel en journalist som treffer en kilde som de absolutt vil være garantert sikker på. Da kan du slå av lokasjonen når du er sammen med den kilden. Jeg har respekt for folks følelser, men jo færre som deltar, desto lengre tid vil det være strengere tiltak på andre områder.»

Her finner du NRs veileder.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!