NJ Frilans og Fagpressen samarbeider

NJ Frilans og Fagpressen samarbeider

Frilansere er klare for oppdrag. Her er leder for NJ Frilans, Lisbet Jære, sammen med nestleder Brian Cliff Olguin. Foto: Oddrun Midtbø.

Del: 

Fagpressen oppfordrer sine medlemmer som har behov for frilansere for kortere eller lengre oppdrag, til å bruke «Frilanskatalogen» hos Norsk Journalistlag (NJ).

Da Fagpressen gjennomførte en medlemsundersøkelse i høsten 2019, var en av tilbakemeldingene et ønske om tilgang til en pool av frilansjournalister og frilansfotografer.

Norsk Journalistlag (NJ) har samlet over 300 frilansjournalister som er klare for oppdrag. «Frilanskatalogen» er søkbar både på emneord, geografi og personnavn, så her er det bare å ta kontakt med den/dem som passer med oppdraget som skal dekkes.

Fagpressen oppfordrer sine medlemmer som har behov for frilansere for kortere eller lengre oppdrag, til å bruke «Frilanskatalogen» hos Norsk Journalistlag.

Leder for NJ Frilans, Lisbet Jære, sier det er flott at det er behov for frilansjournalister og frilansfotografer ute i fagpressen. En undersøkelse NJ utførte tidligere i år, viser at fagpressen har oppdragsgivere som journalistene gjerne jobber for.

- Grunnen til det er nok at fagmedier i større grad enn mange andre oppdragsgivere har forståelse for at de må betale anstendig. Mange følger også NJs veiledende frilanssatser, sier lederen for NJ Frilans.

- Dette er et nyttig samarbeid mellom to presseorganisasjoner. Det skapes en vinn/vinn-situasjon - for frilanserne og for våre redaktører som trenger gode journalister og fotografer til oppdrag, sier fagansvarlig marked i Fagpressen Camilla Briså.

Frilanskatalogen og frilanssatsene finner du her: https://www.nj.no/vare-lag/nj-frilans/ 

Fagpressen har flere fremforhandlede fellesavtaler som medlemmene kan benytte, og ideer til nye avtaler er alltid velkomne. Les mer her: https://fagpressen.no/medlemskap

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!