Presseorganisasjoner inn som partshjelpere i søksmål mot staten

Presseorganisasjoner inn som partshjelpere i søksmål mot staten

Lederne for de fire presseorganisasjonene som går inn som partshjelpere for Stiftelsen Tinius. Fra venstre Randi Øgrey, MBL; Elin Floberghagen, NP; Reidun Kjelling Nybø, NR og Dag Idar Tryggestad, NJ. Fagpressen støtter søksmålet via NP, i en egen støtteerklæring. (Foto: Foto: Christine Tolpinrud, NJ).

Del: 

Det er Stiftelsen Tinius som vil domstolprøve nye lovbestemmelser. Presseorganisasjonene er særlig bekymret for medienes mulighet til å gi et tilstrekkelig vern av kilder og mener det er nødvendig å få testet de nye fullmaktene opp mot kildevernet og ytringsfriheten.

I vår varslet Stiftelsen Tinius at den vil domstolprøve nye lovbestemmelser som vil tillate etterretningstjenesten og PST å samle inn og overvåke store deler av befolkningens daglige bruk av elektroniske kommunikasjonstjenester. Presseorganisasjonene støtter søksmålet og varsler nå at de går inn som partshjelpere, går det fram av en pressemelding tirsdag.

Det er Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Presseforbund som faktisk blir partshjelpere. LLA, Norsk Lokalradioforbund og Fagpressen også støtter søksmålet, men gjør det i en støtteerklæring

– For Fagpressen har dette med kapasitet å gjøre. Vi er glad for at NP som vår paraplyorganisasjon representerer helheten som partshjelper, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen. 

Les mer i Journalisten.

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!