Vil skape skille mellom Den store journalistprisen og SKUP-prisen

Vil skape skille mellom Den store journalistprisen og SKUP-prisen

Fra utdelingen av Den store journalistprisen under Nordiske mediedager i Bergen i mai 2022. (Skjermdump fra Journalisten/foto: Marte Vike Arnesen).

Del: 

Statuttene for prisen har nå blitt endret for å understreke at prisen er åpen for alle typer medier og sjangre.

Styret i Norsk Presseforbund besluttet på sitt siste styremøte den 9. desember å gjøre endringer i statuttene for Den store journalistprisen. Samtidig ble ny jury oppnevnt.

– Jeg tror dette kan bli bra. Det er viktig for oss å markere denne prisen og at den skal henge veldig høyt, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, til Journalisten.

Statuttene for prisen har nå blitt endret for å understreke at prisen er åpen for alle typer medier og sjangre. 

– Vi har sett over flere år at vi får inn de samme nominasjonene og forslagene som det som blir vurdert til Skup. Det er selvfølgelig naturlig, men vi ønsker å tydeliggjøre at dette er en pris som er mulig å oppnå for alle typer medier og sjangre, sier Floberghagen til Journalisten.

Styret i Norsk Presseforbund ønsker å formidle at Den store journalistprisen ikke er en metodepris for undersøkende journalistikk slik som Skup-prisen. Journalistprisen skal skal hedre alle områder av journalistikken, både fra lokale medier, nisjemedier og nasjonale medier.

– Det er viktig at Den store journalistprisen skal berømme den beste journalistikken. Nasjonale medier får størst oppmerksomhet, så vi ønsker å fremme mangfoldet og bredden i mediene og den høye kvaliteten som mange strever etter, sier Floberghagen.

Den store journalistprisen har blitt utdelt siden 1991 med formål om å hedre og oppmuntre til høy kvalitet i mediene, uavhengig av sjanger. Den deles ut av Norsk presseforbund, og bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, TV 2 og NRK.

Les mer i Journalisten.

Dette er juryen 2023-2025:

Eivind Ljøstad, Fædrelandsvennen (NR), juryleder

Helle Aarnes, Aftenposten (NJ)

Kathrine Strøm, Hamar Arbeiderblad (MBL)

Anne Hafstad, Sykepleien (Fagpressen)

Rima Iraki, NRK

Bent Skjærstad, TV 2

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Annonsekampanje 2024


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!
Les også:
  • Selskapene fusjonerer for å være bedre rustet i møte med AI, falske nyheter og globale konkurrenter.

  • Fagpressens kontor i Pressens hus holder sommerstengt i fire uker fra 8. juli. Administrasjonen ønsker alle en riktig god sommer!

  • – Det er viktig å ha kontroll på egne data om de digitale leserne. Nå har Fagpressen en ferdig løsning, som vi har testet og vet at fungerer. Medlemmene betaler ingenting for å være med!