Fagpressen betyr kvalitet

Fagpressen betyr kvalitet

Del: 

Fagpressens medlemmer har redaktører og redaksjoner som kan sitt fag og som jobber med kvalitet og etikk hver eneste dag. For deg som leser betyr det at du kan stole på de fagmediene som har Fagpressens kvalitetsstempel.

I Norge er det mange hundre fagmedier på nett og papir som er spesialisert innen ulike fag- og interessefelt. Over 230 av disse er medlem av Fagpressen. Hva betyr dette for deg som leser?

Vi lever i en tid med en enorm flyt av informasjon, særlig på sosiale plattformer. Den digitale tiden vi lever i har gjort informasjon betydelig lettere tilgjengelig, og det er bra. Bivirkningene er blant annet at det også har blitt enklere og raskere å spre informasjon som ikke er kvalitetssikret eller i verste fall feil. Hva og hvem kan man stole på?

Svak kvalitetssikring eller bevisste feil er ikke noe nytt fenomen. Slik har det også vært på papir i lang tid før den digitale epoken.

Siden 1898 har Fagpressen hatt som formål å bidra til å kvalitetssikre og utvikle norske fagmedier. Som Norges eldste riksdekkende presseorganisasjon har vi 125 års-jubileum i 2023.

Fagpressen skal være en garantist for ytringsfrihet, pressefrihet og informasjonsfrihet, som grunnpilarer i et demokratisk samfunn. Vi skal arbeide for at de uavhengige fagmediene sikrer innsikt og dybde i samfunnsdebatten, og vi skal verne om redaktørens rettigheter og holde Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten i hevd.

Finn fagmediene som brenner for det samme som deg: www.fagpressen.no/utvalg

 

Ønsker du å få vite mer om Fagpressen? Ta gjerne kontakt med oss:

Per Brikt Olsen, pbo@fagpressen.no

Berit Nyman, bn@fagpressen.no

Kjartan Tyvand, kt@fagpressen.no

Camilla Briså, cgb@fagpressen.no

 

Fagpressekatalogen

fagpressekatalogen.no

Her er oversikt over alle medlemmene i Fagpressen.
Med informasjon om mediet, kontaktpersoner, opplag, utgivelser, priser, osv.

Høstkampanje 2023


Her finner du den siste kampanjen til Fagpressen. Hent annonsene her!

Kurs og arrangementer

Dato: 
Torsdag 25. Apr
Kl.: 
14:00 til 16:00
Passer for: 
Redaktører

25. april avholdes årsmøtet i Fagpressens redaktørforum. Stedet er Pressens hus, tidspunkt torsdag 25. april kl. 14.00 i møterommet «Baksiden». Meld deg på årsmøtet ved å fylle ut skjemaet til høyre.