Felles måling av digitale trafikktall for Fagpressen

Felles måling av digitale trafikktall for Fagpressen

Del: 

Det eneste du må gjøre, er å legge inn koder på egne nettsteder. Vi har laget en god bruksanvisning, og stiller opp med brukerstøtte.

Hvorfor felles måling?
Vi i Fagpressen er en mediekanal med mange og til dels små publikasjoner og nettsteder. De aller fleste av dere betjener veldig konkrete segmenter i markedet. 

Vi kjenner papiropplaget, men ikke de digitale trafikktallene. Tall er viktige, og sammen står vi sterkere overfor markedet og myndighetene når vi har gode, sammenliknbare tall.

Dette blir den digitale grunnmuren i Fagpressen som mediekanal. Dokumentasjon av lesertall, slik at de kan sammenliknes med andre i mediemarkedet, er av stor betydning for hvert enkelt nettsted – og for Fagpressen samlet sett.

Vi har i fellesskap en liten jobb å gjøre først:
Registrering og implementering av den nye løsningen må gjennomføres på nettstedet ditt nå i høst. Vi gir deg oppskriften for å få dette på plass.

Registrer deg NÅ.

Alle de store norske mediehusene deltar allerede

Fra 1. januar 2018 vil comScore kunne rapportere alle taggede nettsteder via Kantar TNS’ nye Medieportal (i 2020 heter denne portalen medietall.no). Den nye internettmålingen baseres på nettsteder og apper i Norge – på tvers av desktop, mobil og nettbrett. Hvordan gjør du dette?

For at vi skal kunne rapportere nettstedene i Fagpressen, må det implementeres målekoder på nettstedene – såkalt tagging. Denne taggingen via comScore er gratis og tilbyr en enkel rapportering av trafikken som er registrert. 

For å starte tagging av ditt nettsted, registrerer du ditt nettsted og oppretter konto på http://direct.comscore.com. Følg så bruksanvisningene og meld inn dine domener i systemet. Når domene er registrert, kan dere laste ned en målekode som deretter plasseres på nettsidene som skal måles.

Her finner du vår bruksanvinsing

Det er hjelp å få
Trenger du hjelp med taggingen, kontakt comScore direkte på tagsupport@comscore.com

For andre spørsmål kan du kontakte økonomi- og IT-ansvarlig Kjartan Tyvand på kt@fagpressen.no, tlf. 926 65 017.

Bruksanvisning

Her er en liten beskrivelse på hvordan man registrerer en webside hos comscore.

Kurs og arrangementer

Dato: 
Tirsdag 26. Jan
Kl.: 
10:00 til 12:30
Passer for: 
Redaktører

På dette digitale kurset får du en innføring i redaktøransvaret, og hvilke viktige verktøy du har som redaktør. Du får hjelp til å tydeliggjøre ditt redaksjonelle prosjekt og gode råd om hvordan du klargjør redaktørrollen overfor eierne dine.

Dato: 
Torsdag 11. Feb
Kl.: 
14:00 til 16:30
Passer for: 
Redaktører
Markedsførere
Annonseselgere
Utgivere

2020 har vært et dramatisk år for mange, med pandemi og nedstenging. Hvordan har det gått med Fagpressen og andre medier – og hva kan vi forvente framover? Hvordan kan vi rigge oss i Fagpressen for å ta en større del av inntektene? Dette får vi vite mer om og diskutere på Markedsforums "Trender 2021".
Meld deg på i dag! Få gjerne med deg kolleger, så er det lettere å diskutere hva som passer for deg og ditt blad/nettsted etter seminaret. Alle påmeldte får tilsendt lenke til Teams før arrangementet.

Dato: 
Onsdag 28. Apr
Kl.: 
10:00 til 16:00
Passer for: 
Redaktører
Journalister

Dette kurset er for journalister og reportasjeledere/redaktører som ønsker å jobbe mer med undersøkende journalistikk, og som trenger flere verktøy for dette arbeidet. Kurset går over tre samlinger.
Du kan søke kompetansestøtte til dette kurset.