Universitetet i Oslo vil samarbeide med Khrono

Universitetet i Oslo vil samarbeide med Khrono

(Skjermdump fra Uniforum, 11. september 2018).

Del: 

Uniforum melder tirsdag at UiO vil innlede samtaler med OsloMet med sikte på et samarbeid om driften av Khrono. Redaktør Martin Toft i Uniforum gir støtte til initiativet, samtidig som han uttrykker ønske om å få økt ressurser til egen redaksjon.

Khrono, som utgis av Oslo Met storbyuniversitetet (tidligere Høyskolen i Oslo og Akershus), har de siste årene tatt en posisjon som riksdekkende nyhetsformidler og kommentator i universitets- og høyskolesektoren. Nå er det åpnet for flere eiere, slik vi skrev for kort tid siden.

- UiO vurderer det ikke som hensiktsmessig å gå inn på eiersiden nå, men vil støtte Khrono økonomisk i en periode med en betinget intensjon om videreføring. Vi vil bruke denne perioden til å se på muligheter for å styrke det viktige arbeidet Khrono har startet, og gjennom det få innflytelse på videre utvikling, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo i en pressemelding.

Redaktør Martin Toft i Uniforum, som er i universitetets egen nettavis, kommenterer nyheten slik:
– Eg synest det er flott at UiO-rektor Svein Stølen ser kor viktig det er med universitetspressa både nasjonalt og lokalt. Uniforum er ein liten redaksjon samanlikna med dei andre universitetavisene. Og me håpar sjølvsagt at rektoratet ser at også UiOs eiga avis treng fleire redaksjonelle ressursar for at avisa skal få gjort ein best mogleg jobb.   Me lovar uansett å halda fram med å vera Universitetet i Oslos uavhengige og kritiske universitetsavis, slik UiO-rektor Svein Stølen også nemner i pressemeldinga. 

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
 • Skuffet, men forventningsfull

  Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

  les saken på journalisten.no

  • Mediepolitisk debatt med Trine Skei Grande og Trond Giske mfl.
  • Pressetreff med Fædrelandsvennens redaktør-radarpar Udjus & Blågis
  • Hvem kan vi stole på i valgkampen? Debatt om desinformasjon og kildekritikk
  • For ungdom: Hva må du kunne for å gjennomskue falske nyheter?
 • Vi har mange tanker og planer om den digitale fremtiden, og vi har store ambisjoner om å utvikle Fagpressen.
  Vi søker derfor en fagansvarlig for markedsområdet.