Universitetet i Oslo vil samarbeide med Khrono

Universitetet i Oslo vil samarbeide med Khrono

(Skjermdump fra Uniforum, 11. september 2018).

Del: 

Uniforum melder tirsdag at UiO vil innlede samtaler med OsloMet med sikte på et samarbeid om driften av Khrono. Redaktør Martin Toft i Uniforum gir støtte til initiativet, samtidig som han uttrykker ønske om å få økt ressurser til egen redaksjon.

Khrono, som utgis av Oslo Met storbyuniversitetet (tidligere Høyskolen i Oslo og Akershus), har de siste årene tatt en posisjon som riksdekkende nyhetsformidler og kommentator i universitets- og høyskolesektoren. Nå er det åpnet for flere eiere, slik vi skrev for kort tid siden.

- UiO vurderer det ikke som hensiktsmessig å gå inn på eiersiden nå, men vil støtte Khrono økonomisk i en periode med en betinget intensjon om videreføring. Vi vil bruke denne perioden til å se på muligheter for å styrke det viktige arbeidet Khrono har startet, og gjennom det få innflytelse på videre utvikling, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo i en pressemelding.

Redaktør Martin Toft i Uniforum, som er i universitetets egen nettavis, kommenterer nyheten slik:
– Eg synest det er flott at UiO-rektor Svein Stølen ser kor viktig det er med universitetspressa både nasjonalt og lokalt. Uniforum er ein liten redaksjon samanlikna med dei andre universitetavisene. Og me håpar sjølvsagt at rektoratet ser at også UiOs eiga avis treng fleire redaksjonelle ressursar for at avisa skal få gjort ein best mogleg jobb.   Me lovar uansett å halda fram med å vera Universitetet i Oslos uavhengige og kritiske universitetsavis, slik UiO-rektor Svein Stølen også nemner i pressemeldinga. 

Les også:
  • Det første av tre effektive språkkurs i Fagpressen denne høsten handler om rett bruk av komma. NTBs Rune Wikstøl leverer to morgenkurs til, ett i oktober og ett i november.

  • Det pågår en frisk debatt mellom rektor Svein Stølen ved UiO og redaktør Martin Toft i Uniforum, etter at rektor Stølen fant penger i den såkalte "rektorpotten" for å bli medeier i nettavisen Khrono.

  • Fagpressen har inngått avtale med Amedia om bruk av innloggings- og identitetsløsningen aID. Avtalen betyr at de 214 medlemsbedriftene i Fagpressen kan tilby sine abonnenter å bruke aID for å få digital tilgang til innholdet i fagmediene.