Teknologi, relevans og digitale tall

Teknologi, relevans og digitale tall

Dr. Silvija Seres leverte et forrykende foredrag på Fagpressedagen onsdag. (Foto: BN).

Del: 

Silvija Seres ga de 150 deltakerne teknologisk bakoversveis, med et forrykende foredrag om hvordan beholde relevansen i "den fjerde industrielle revolusjonen". Fagpressedagen 2018 kunne også varte opp med digital dokumentasjon av fagmediene, for første gang.

Seres leverte både enorme utfordringer og noen gyldne muligheter til fagmedier som våger å eksperimentere. Hun mener at det mer enn noen gang er bruk for god journalistikk, og for at flere gjør en innsats for å utvikle god politikk. Mange kom med rosende tilbakemeldinger om foredraget fra Seres.

Leserdokumentasjon digitalt

– Gjennomsnittlig pr måned i de ni første månedene i år, hadde medlemmene i Fagpressen 1,468 millioner unike brukere, sa adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen da han presenterte tallene på Fagpressedagen. Tallene leveres av Comscore, og det er svært viktig for Fagpressen at den digitale bruken nå kan dokumenteres.

Liten nedgang i trykt opplag og frekvens

Under den årvisse vignetten «Tallenes tale» presenterte Olsen fersk statistikk sammen økonomisjef Kjartan Tyvand. Fagpressen har hatt medlemsvekst det siste året, og det samlede opplaget for hele året økte dermed til 31 900 936 eksemplarer, fra drøyt 29 millioner i 2017.

Det er likevel en liten nedgang i opplaget for de av medlemmene som også var med i statistikken i 2017: For første gang på 13 år sank opplaget for disse sammenlagt med 0,4 prosent. Utgivelsesfrekvensen gikk også 0,2 prosent ned, til gjennomsnittlig 8,2 utgaver i året.

Søk kompetansestøtte

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen 8. februar. 

Les også:
  • Medieorganisasjonene er samstemt skuffet over regjeringens forslag til utvidelse av det digitale merverdiavgiftsfritaket til å gjelde for fagmedier. – Forslaget vil få liten eller ingen verdi slik det er nå, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen. Han er glad for massiv støtte fra de andre medieorganisasjonene.

  • Redaktør Barth Tholens gleder seg stort over at Sykepleien.no hadde over en million sidevisninger fra 12. januar til 10. februar.

  • En ny og sterkt forbedret avtale mellom Fagpressen trykk og distribusjon og selskapet Helthjem Mediapost ble underskrevet onsdag ettermiddag. Avtalen forankrer også løsninger for sampakking av flere fagbladtitler, slik at det kan utløse betydelige rabatter hos Posten Norge.