Teknologi, relevans og digitale tall

Teknologi, relevans og digitale tall

Dr. Silvija Seres leverte et forrykende foredrag på Fagpressedagen onsdag. (Foto: BN).

Del: 

Silvija Seres ga de 150 deltakerne teknologisk bakoversveis, med et forrykende foredrag om hvordan beholde relevansen i "den fjerde industrielle revolusjonen". Fagpressedagen 2018 kunne også varte opp med digital dokumentasjon av fagmediene, for første gang.

Seres leverte både enorme utfordringer og noen gyldne muligheter til fagmedier som våger å eksperimentere. Hun mener at det mer enn noen gang er bruk for god journalistikk, og for at flere gjør en innsats for å utvikle god politikk. Mange kom med rosende tilbakemeldinger om foredraget fra Seres.

Leserdokumentasjon digitalt

– Gjennomsnittlig pr måned i de ni første månedene i år, hadde medlemmene i Fagpressen 1,468 millioner unike brukere, sa adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen da han presenterte tallene på Fagpressedagen. Tallene leveres av Comscore, og det er svært viktig for Fagpressen at den digitale bruken nå kan dokumenteres.

Liten nedgang i trykt opplag og frekvens

Under den årvisse vignetten «Tallenes tale» presenterte Olsen fersk statistikk sammen økonomisjef Kjartan Tyvand. Fagpressen har hatt medlemsvekst det siste året, og det samlede opplaget for hele året økte dermed til 31 900 936 eksemplarer, fra drøyt 29 millioner i 2017.

Det er likevel en liten nedgang i opplaget for de av medlemmene som også var med i statistikken i 2017: For første gang på 13 år sank opplaget for disse sammenlagt med 0,4 prosent. Utgivelsesfrekvensen gikk også 0,2 prosent ned, til gjennomsnittlig 8,2 utgaver i året.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
 • Skuffet, men forventningsfull

  Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

  les saken på journalisten.no

  • Mediepolitisk debatt med Trine Skei Grande og Trond Giske mfl.
  • Pressetreff med Fædrelandsvennens redaktør-radarpar Udjus & Blågis
  • Hvem kan vi stole på i valgkampen? Debatt om desinformasjon og kildekritikk
  • For ungdom: Hva må du kunne for å gjennomskue falske nyheter?
 • Vi har mange tanker og planer om den digitale fremtiden, og vi har store ambisjoner om å utvikle Fagpressen.
  Vi søker derfor en fagansvarlig for markedsområdet.