Tage Pettersen om mva-fritak: – Vi løser dette i 2019

Tage Pettersen om mva-fritak: – Vi løser dette i 2019

Tage Pettersen og Trond Giske debatterte mediestøttemeldingen på frokostmøte i regi av Oslo redaktørforening og MBLs lokalforening i Oslo og Akershus. (Foto: BN).

Del: 

Trond Giske kalte regjeringens mediemelding svak, mens Høyres mediepolitiske talsperson ga inntrykk av vilje til å imøtekomme Fagpressens mva-mål. Et fullsatt frokostmøte torsdag morgen fikk belyst både mediestøttemeldingen og forslaget til ny postlov – av politikere og utvalgte redaktører.

Det var på direkte spørsmål fra Fagpressens Per Brikt Olsen (innfelt) at Tage Pettersen svarte at "man tar sikte på å løse dette i 2019". Spørsmålet gjaldt digitalt mva-fritak som Fagpressen har ventet på og jobbet hardt for, i over tre år.

Per Brikt Olsen stiller spørsmål til Høyres Tage Pettersen om det digitale mva-fritaket. (Foto: BN).

Frokostmøtet fant plass til to debattrunder med reaksjoner på mediestøttemeldingen. Først redaktørene Grethe Gynnild-Johnsen, NRK, Bjørn Bore, Vårt Land, Kjersti Sortland, Budstikka, og Fred Gjestad, Raumnes. Deretter var det mediepolitikerne Tage Pettersen, Høyre – som også blir saksordfører for meldingen – og Trond Giske, Ap. Det var høyt engasjement fra en rekke deltakere.

Utdrag fra direktesending fra Oslo Media House: Mediebedriftene i Oslo og Akershus og Oslo Redaktørforening har frokostmøte om Mediestøttemeldingen. Hvilke følger får omleggingen av mediepolitiekken for brukerne, mangfoldet og bransjen? Debattanter: Tage Pettersen (H), Trond Giske (Ap), Bjørn Kirstoffer Bore (Vårt Land), Grethe Gynnhild-Johansen (NRK), Fred Gjestad (Raumnes) og Kjersti Sortland (Budstikka). Debattleder: Mads Yngve Storvik (NTB)

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • "Foredlet og fremoverlent" er overskriften på redaktør Nina Schmidts leder i nr 3/2019 av Advokatbladet. Ny, mobiltilpasset nettplattform er også del av vårpussen i advokatenes fagmedium, som er inne i sin 99. årgang.

  • PFU felte i forrige uke fotballtidsskriftet Josimar på fire punkter i saken om en fotballspiller som var anklaget blant annet for voldtekt, fra høsten 2018.

  • NRK skal inn på statsbudsjettet og regjeringen vil etablere et nytt mediestøtteråd, som får fireårige styringssignaler fra Stortinget. Det etterlengtede digitale mva-fritaket for fag- og dybdejournalistikken er fortsatt ikke avklart.