Støttet mva-fritak for dybdemediene

Støttet mva-fritak for dybdemediene

Bilde fra høringen mandag i stortingets Familie- og kulturkomité. (Foto: MBL).

Del: 

Både MBL, Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening brukte tid på å be politikerne sørge for digitalt mva-fritak for fag- og dybdejournalistikken i høringen mandag.

Det var medienes fagkomité – stortingets Familie- og kulturkomité – som hadde budsjetthøring mandag denne uken.

MBLs direktør Randi Øgrey ba medlemmene i komiteen om å "bidra til at avgrensing av mva-fritak for digitale dybdemedier blir fremtidsrettet". NRs generalsekretær Arne Jensen brukte tid på å forklare hvorfor momsfritak for dybde- og nisjemedier ikke kan betinges av at det finnes en trykt utgave.

Også NJ-leder Hege Iren Frantzen snakket om viktigheten av digital likebehandling av fagmediene med de bredere nyhetsmediene.

Adm. direktør Per Brikt Olsen er glad for støtten:

– Vi setter stor pris på at de medieorganisasjonene som vi samarbeider tett med, også er opptatt av å få på plass digital likebehandling av redaktørstyrte medier, sier Olsen.

Fagpressen hadde sendt skriftlige synspunkter til denne høringen. 

Søk kompetansestøtte

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen 8. februar. 

Les også:
  • Kongelig norsk båtforbund oppga kritisk journalistikk som årsak til å nekte å invitere Båtliv og Seilmagasinet til sitt seminar på stortinget. Nå har de snudd.
    Les artikkelen hos Journalisten.no

  • Pressens hus bør ligge i Skippergata. Den enstemmige anbefalingen fra prosjektgruppen ble offentliggjort på presseforbundets samling "Medieåret 2018" mandag ettermiddag.

  • Bruk tiden fram til 8. februar til å søke om kompetansestøtte fra Fagpressens vederlagsfond. Fondsstyret har også i år øremerket penger til en hospitant hos Faktisk.no. I tillegg prioriteres samarbeidsprosjekter mellom redaksjoner og markedsavdelinger. Du kan også søke deltakerstipend til årets SKUP-konferanse og til andre anbefalte konferanser og kurs.