Støttet mva-fritak for dybdemediene

Støttet mva-fritak for dybdemediene

Bilde fra høringen mandag i stortingets Familie- og kulturkomité. (Foto: MBL).

Del: 

Både MBL, Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening brukte tid på å be politikerne sørge for digitalt mva-fritak for fag- og dybdejournalistikken i høringen mandag.

Det var medienes fagkomité – stortingets Familie- og kulturkomité – som hadde budsjetthøring mandag denne uken.

MBLs direktør Randi Øgrey ba medlemmene i komiteen om å "bidra til at avgrensing av mva-fritak for digitale dybdemedier blir fremtidsrettet". NRs generalsekretær Arne Jensen brukte tid på å forklare hvorfor momsfritak for dybde- og nisjemedier ikke kan betinges av at det finnes en trykt utgave.

Også NJ-leder Hege Iren Frantzen snakket om viktigheten av digital likebehandling av fagmediene med de bredere nyhetsmediene.

Adm. direktør Per Brikt Olsen er glad for støtten:

– Vi setter stor pris på at de medieorganisasjonene som vi samarbeider tett med, også er opptatt av å få på plass digital likebehandling av redaktørstyrte medier, sier Olsen.

Fagpressen hadde sendt skriftlige synspunkter til denne høringen. 

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Trond Giske kalte regjeringens mediemelding svak, mens Høyres mediepolitiske talsperson ga inntrykk av vilje til å imøtekomme Fagpressens mva-mål. Et fullsatt frokostmøte torsdag morgen fikk belyst både mediestøttemeldingen og forslaget til ny postlov – av politikere og utvalgte redaktører.

  • "Foredlet og fremoverlent" er overskriften på redaktør Nina Schmidts leder i nr 3/2019 av Advokatbladet. Ny, mobiltilpasset nettplattform er også del av vårpussen i advokatenes fagmedium, som er inne i sin 99. årgang.

  • PFU felte i forrige uke fotballtidsskriftet Josimar på fire punkter i saken om en fotballspiller som var anklaget blant annet for voldtekt, fra høsten 2018.