Nekter å gi etter for press om sletting av artikkel

Nekter å gi etter for press om sletting av artikkel

Skjermdump fra Journalisten.

Del: 

Bistandsaktuelt blir truet med søksmål av en organisasjon som de har publisert kritiske artikler om. Redaktøren vil ikke bøye seg, skriver Journalisten.

Organisasjonen Better Globe mener en artikkel i Bistandsaktuelt i 2013 direkte kan knyttes til deres økonomiske nedgang. Deres advokat skriver i et brev blant annet:

«Etter 2017, da artikkelen ble synlig på første siden ved Google-søk av 'Better Globe', har omsetningen og salg av trær falt betraktelig og istedenfor økning, som de foregående år, ser det ut til at 2018 får en større nedgang, noe som utgjør mange millioner kroner i tapte inntekter.»

Bistandsaktuelt svarer med at «en påstand om en slik årsakssammenheng som følge av at artikkelen kom på første side ved Google-søk i 2017, fremstår som særdeles ukvalifisert og ubegrunnet». I slutten av brevet viser Bistandsaktuelt til «den betydelige ytringsfriheten» journalistiske medier som Bistandsaktuelt har gjennom Norges Grunnlov og den Europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

Bistandsaktuelt har fått juridisk bistand av advokat Hans Marius Graasvold som Fagpressen har samarbeidsavtale med.

Les saken i Journalisten.

Søk kompetansestøtte

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen 8. februar. 

Les også:
  • Kongelig norsk båtforbund oppga kritisk journalistikk som årsak til å nekte å invitere Båtliv og Seilmagasinet til sitt seminar på stortinget. Nå har de snudd.
    Les artikkelen hos Journalisten.no

  • Pressens hus bør ligge i Skippergata. Den enstemmige anbefalingen fra prosjektgruppen ble offentliggjort på presseforbundets samling "Medieåret 2018" mandag ettermiddag.

  • Bruk tiden fram til 8. februar til å søke om kompetansestøtte fra Fagpressens vederlagsfond. Fondsstyret har også i år øremerket penger til en hospitant hos Faktisk.no. I tillegg prioriteres samarbeidsprosjekter mellom redaksjoner og markedsavdelinger. Du kan også søke deltakerstipend til årets SKUP-konferanse og til andre anbefalte konferanser og kurs.