Nekter å gi etter for press om sletting av artikkel

Nekter å gi etter for press om sletting av artikkel

Skjermdump fra Journalisten.

Del: 

Bistandsaktuelt blir truet med søksmål av en organisasjon som de har publisert kritiske artikler om. Redaktøren vil ikke bøye seg, skriver Journalisten.

Organisasjonen Better Globe mener en artikkel i Bistandsaktuelt i 2013 direkte kan knyttes til deres økonomiske nedgang. Deres advokat skriver i et brev blant annet:

«Etter 2017, da artikkelen ble synlig på første siden ved Google-søk av 'Better Globe', har omsetningen og salg av trær falt betraktelig og istedenfor økning, som de foregående år, ser det ut til at 2018 får en større nedgang, noe som utgjør mange millioner kroner i tapte inntekter.»

Bistandsaktuelt svarer med at «en påstand om en slik årsakssammenheng som følge av at artikkelen kom på første side ved Google-søk i 2017, fremstår som særdeles ukvalifisert og ubegrunnet». I slutten av brevet viser Bistandsaktuelt til «den betydelige ytringsfriheten» journalistiske medier som Bistandsaktuelt har gjennom Norges Grunnlov og den Europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

Bistandsaktuelt har fått juridisk bistand av advokat Hans Marius Graasvold som Fagpressen har samarbeidsavtale med.

Les saken i Journalisten.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Forsvarets forum og forskning.no arrangerer debatter og quiz, mens Utdanning har egen båt med podkastproduksjon i "Pollen". Fagpressen er godt representert i mylderet i årets Arendalsuka.

  • Psykologi i kommunen tar "farvel med papiret" som også er tittelen på den siste lederartikkelen på trykk, i nr 3/2019. Etter dette er tidsskriftet etablert med nettadressen psykisk-kommune.no

  • Skuffet, men forventningsfull

    Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

    les saken på journalisten.no