Nå kan du søke på nytt om korona-støtte

Nå kan du søke på nytt om korona-støtte

Ny mulighet for å søke om korona-kompensasjon åpner hos Medietilsynet torsdag. (Foto: Medietilsynet).

Del: 

Medietilsynet sendte tirsdag kveld ut en pressemelding om at medier nå kan søke koronastønad på nytt. Regjeringen har justert forskriften, slik at det i beregningen nå enten skal tas utgangspunkt i et gjennomsnitt av driftsresultatene for fjoråret multiplisert med 3,5 måneder, eller i driftsresultatet for perioden fra og med 15. mars til og med 30. juni 2019.

Medietilsynet åpner for søknader torsdag 10. september kl. 12.00, med søknadsfrist torsdag 17. september kl. 12.00, etter at regjeringen har vedtatt en endring i forskriften for koronakompensasjon for redaktørstyrte medier.

– Saksbehandlingen har høyeste prioritet, og vi betaler ut stønad så snart som mulig, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Alle medier som allerede har søkt, og som ønsker å bruke den nye beregningsmetoden, må legge inn nye opplysninger via Medietilsynets selvbetjeningstjeneste Min side.

Medier som ikke søkte koronakompensasjon i forrige runde, men som mener de er kvalifisert, har også mulighet til å søke støtte. De oppfordres til å registrere seg som bruker snarest. Her finner du informasjon om hvordan du søker stønad.

Les også:
  • Oslo Redaktørforening har tirsdag kveld kåret vinnerne i sin årlige konkurranse "Årets redaktør". Forskning.no-redaktøren ble "Årets meningsbærer".

  • Fra 5. til og med 30. juli er Fagpressen sommerstengt. – Hvis noe er veldig viktig, send en epost! sier nestleder Berit Nyman – og ønsker god sommer.

  • I år fyller Norges Jeger- og Fiskerforbund 150 år. 11. juni lanserer Posten to jubileumsfrimerker tilegnet forbundet.