KR-journalist blir likevel ikke anmeldt

KR-journalist blir likevel ikke anmeldt

Britt Sofie Hestvik

Sjefredaktør og daglig leder Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport får muligens en dialog med Lenvik kommune som først ville anmelde fagmediet. (Foto: BN).

Del: 

Lenvik kommune, som truet med å politianmelde to journalister i Kommunal Rapport, vil likevel ikke gå til anmeldelse av fagmediet. I stedet kan det se ut til at det blir en dialog mellom redaksjonen og kommunen.

Det er Journalisten.no som skriver om den nye utviklingen i saken onsdag ettermiddag.

Kommunal Rapport har hatt en kritisk dekning av Lenvik kommune i Troms over lang tid, blant annet gjennom flere saker som reiser spørsmål om habilitet. Men kjernen av striden knytter seg til 7. desember i fjor da to journalister fra redaksjonen dekket et møte i kontrollutvalget. Mens journalistene og noen ansatte i kommunen stod på gangen, mente kommunens ansatte at de ble ulovlig avlyttet gjennom opptak på en mobiltelefon. Straffelovens §205 forbyr uberettiget avlytting av kommunikasjon mellom andre ved bruk av teknisk hjelpemiddel. Kommunal Rapport (KR) har avvist at det er snakk om ulovlig avlytting.

– Hvis det medfører riktighet at de har lagt bort tanken om politianmeldelse, er det fint, sier sjefredaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport til Journalisten.

Les hele saken i Journalisten.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også: