Khrono ikke felt for identifikasjon

Khrono ikke felt for identifikasjon

Del: 

Khrono, som var først med å identifisere professoren som sendte upassende tekstmeldinger til kvinnelige studenter, ble ikke felt for dette i dagens PFU-møte. "I dette tilfellet mener PFU at det var behov for å vite hvem professoren er", sier PFU i sin avgjørelse.

Det var Anki Gerhardsen som i sommer klaget inn Khrono, NRK og VG for PFU, fordi de hadde identifisert professor Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger. Langeland hadde over tid sendt upassende tekstmeldinger til flere kvinner, både studenter og andre.

Redaktør Tove Lie i Khrono sier at hun er lettet, men ikke overrasket over konklusjonen i dagens PFU-møte.
Les Khronos oppsummering av saken her.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.