"Ikke brudd" for Brannmannen

"Ikke brudd" for Brannmannen

Del: 

Tidsskriftet Brannmannen ble ikke felt for brudd på Vær Varsom-plakaten i PFU-møtet onsdag denne uken.

PFUs behandling onsdag 28. august ble dominert av klagen fra Sophie mot VG, der VG ble felt på alle de punktene redaksjonen var innklaget på. Men Pressens faglige utvalg behandlet også en rekke andre saker, deriblant en klagesak mot Tidsskriftet Brannmannen, for en kommentarartikkel skrevet av redaktøren og publisert på Facebook tidligere i år.

– Vi er selvsagt fornøyde med at PFUs konklusjon i denne saken er at Brannmannen ikke har brutt god presseskikk. Redaksjonen merker seg de presiseringene som PFU mener at vi kunne gjort i den aktuelle kommentaren, sier redaktør Lars Brenden.

Han understreker at PFU-behandlingen har vært en lærerik prosess.

PFUs kommentarer og konklusjon blir publisert på brannmannen.no

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • – Fagpressen er nå beskrevet tydelig innenfor loven. Jeg tror denne tydeliggjøringen kommer til å styrke oss i møte med myndighetene - også på andre områder, kommenterer Fagpressens Per Brikt Olsen.

  • Fredag morgen lettet kulturministeren på sløret rundt lovforslaget for nysgjerrige oppmøtte på et arrangement i regi av Medier24. Hun stilte til debatt om lovforslaget som hun senere på formiddagen legger fram i statsråd på Slottet.

  • Med gjennomsnittskarakter på 4,8 på en skala der 6 er høyest, er arrangørene av Fagpressedagen 2019 rimelig fornøyd. De aller beste evalueringene fikk hovedforedragsholder Monna Nordhagen med 5,0 og Ingvar Sandvik fra Kantar –  4,9.