Fagpressens journalistpris til Politiforum

Fagpressens journalistpris til Politiforum

Del: 

Journalist Erik Inderhaug og redaktør Ole Martin Mortvedt fikk journalistprisen torsdag kveld under utdelingen av Fagpresseprisene 2019. 

Vinnerarbeidene, om hvor lett det er å få tilgang til innholdet i personalmappene til offentlig ansatte - for eksempel politifolk – ble publisert i tre omganger i 2018.

Juryen uttalte:

"Årets journalistpris handler om personvern – eller mer presist – mangel på vern. Det viser seg at hvem som helst kan be om å få innsyn i personalmappa til offentlig ansatte. Dette gjelder også ansatte i politiet. Gjennom tre reportasjer blir det dokumentert at slike innsyn i personalmappene skjer stadig oftere, og at dette kan oppleves særdeles ubehagelig når f.eks. noen henger ut navngitte politifolk som «hundemordere» i sosiale medier.

Dette handler ikke om politifolk som vil gjemme seg bak finlandshetter eller skjule ulovlige handlinger. Det handler om mennesker som vil leve trygge og normale liv når de ikke er på jobb.

Fagpressens journalistpris 2019 går til Politiforum ved redaktør Ole Martin Mortvedt og journalist Erik Inderhaug."

Hederlig omtale gikk til:

Kari Anne Dolonen, Ingvald Bergsagel, Marit Fonn og Barth Tholens i Sykepleien for en undersøkelse og kritisk journalistikk om sykepleiere som blir seksuelt trakassert på jobb av pasienter.

Geir Røed for kritisk søkelys på bruktbil-bransjen i bladet Motor.

Jurymedlem Tormod Haugstad delte ut Fagpressens journalistpris.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også: