Fagpressen kjører Redaktørkampanjen!

Fagpressen kjører Redaktørkampanjen!

Berit Nyman, nestleder i Fagpressen, anbefaler Redaktørkampanjen. (Foto: Lars Weimoth).

Del: 

Fagpressens redaktørforum og Fagpressen lanserer i høst en kampanje for redaktørrollen. Vi ønsker å belyse hvor viktig det er nettopp at redaktørens rolle er uavhengig, og dermed kan sikre en balansert dekning av fagfelt og interesseområder.

 

Vi anbefaler alle våre medlemmer å bruke materiellet i kampanjen, for å minne lesere, kilder, medarbeidere og eiere om at det er grunn til å verdsette redaktørenes arbeid for journalistikken.
Fra i dag og ut året kan du bruke materiellet som vi har produsert. Alle formater, både for trykte blader og digital bruk, ligger tilgjengelig for redaktørene i Fagpressen, i en egen annonsebank.

– Vi gjør dette av en bestemt grunn. Mange av redaktørene i Fagpressen merker et økende press mot en del av de reglene vi mener at vi må holde oss til, når vi skal lage god og troverdig journalistikk. Ved å minne leserne av fagmediene på den viktige funksjonen redaktørene fyller, blir de også minnet på de viktige kvalitetene ved fagmediene, sier nestleder Berit Nyman i Fagpressen.

Ivar Kvistum, leder i Fagpressens redaktørforum. (Foto: BN).

Ivar Kvistum (bildet), som er leder i Fagpressens redaktørforum og redaktør i Handikapnytt, presenterte dette som en utfordring for Fagpressen tidlig i høst. Svaret på utfordringen er en kampanje som vil pågå resten av 2017, og der vi håper at du som redaktør finner plass til noen av annonsene i mediet ditt, enten på trykk eller digitalt, for å minne leserne om den viktige funksjonen en uavhengig redaktør har.

Ivar Kvistum sier det slik:
– I Fagpressen baserer vi sakene våre på fakta og godt kildearbeid. Leseren er vår oppdragsgiver, og vi er helt avhengige av din tillit. Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten er to av våre viktigste verktøy. Disse gjør det vi driver med til journalistikk, med en balansert tilnærming, og ikke til informasjonsarbeid på vegne av en aktør med en agenda.

Her kan du lese mer om Redaktørkampanjen.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.