Fagpressen er på flyttefot - kontoret i Akersgata 43 er snart historie!

Fagpressen er på flyttefot - kontoret i Akersgata 43 er snart historie!

Del: 

– Denne uken flytter vi ut av Akersgata 43. De neste 14 dagene blir det et strøk maling, litt småreparasjoner og boning av gulv, før lokalene overleveres til Thon Eiendom, sier adm direktør Per Brikt Olsen.

– Vi har vært veldig godt fornøyd med lokalene våre. Det er trolig ikke mulig å få en mer sentral plassering i Oslo enn hjørnet Lille Grensen/Akersgata. Dette har passet både oss og medlemmene svært godt, sier Olsen.

Gleder oss til å bli samboere!

Når Fagpressen nå skal flytte til Skippergata 24, blir dette mye mer enn en kontoradresse.

– Her flytter vi sammen med alle de andre presseorganisasjonene, i tillegg til Institutt for Journalistikk, NTB og faktisk.no. Vi blir elleve forskjellige virksomheter i Pressens hus, og 220 personer skal flytte inn. Vi har ambisjoner langt ut over å flytte sammen i et kontorfellesskap. Målet med å flytte sammen i Pressens hus er å skape et sentrum for åpen debatt og journalistikk, sier Olsen. 

Allerede før innflytting er det aktivt samarbeid mellom organisasjonene, og det er all grunn til å tro at dette samarbeidet vil utvikles og øke.

– Fagpressen opplever samarbeid på tvers av organisasjonene som en stor fordel. Dette har vi merket spesielt i saker der vi ønsker å nå fram til myndighetene. Det har vært en åpenbar styrke i forbindelse med gjennomslag i den nye medieansvarsloven og den digitale nullsatsen på moms for redaktørstyrte fagmedier.       

Pressens hus er forsinket

Ny dato for overtakelse av Pressens hus er nå satt til 30. april. Opprinnelig skulle innflytterne senest overtatt huset 15. februar, men koronautbrudd og karantener har preget byggeplassen siden desember. Dette medfører at Fagpressen i praksis får en mellomperiode der administrasjonen er husløse i to måneder. Det oppleves likevel ikke så dramatisk, siden hjemmekontor allerede er godt innarbeidet.

– Som medlem får du tak i oss på samme måte som i de siste 12 månedene. Posten vår går riktig nok til en midlertidig postboks, men det fungerer nok greit, sier Per Brikt Olsen og fortsetter:

– Vi gleder oss til å ønske våre medlemmer velkommen i journalistikkens storstue så raskt som mulig. I Pressens hus kommer vi til å ha møterom i «alle» varianter, topp utstyr, lyd- og bildestudioer, kantine og restaurant. Dette vil gi muligheter for våre medlemmer og for Fagpressen som vi ikke har i dag. Vi sees i Pressens hus! 

Les også: