Følg viktige mediedebatter på Arendalsuka

Følg viktige mediedebatter på Arendalsuka

Medieorganisasjonene kjører to viktige debatter på "Mediebåten" under Arendalsuka neste uke. (Fotomontasje: Arendalsuka).

Del: 

Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

Medieorganisasjonene inviterer i år til to debatter under Arendalsuka. Bli med og diskuter viktige temaer knyttet til finansieringen av journalistikken og mulighetene for varsling i arbeidslivet. Begge debattene finner sted på Mediebåten i Pollen.

Tirsdag 14. august kl 13.15 går varslerdebatten av stabelen:

Får vi et bedre varslervern?

Alle er enige om at varslervernet må styrkes. I mars la et regjeringsoppnevnt utvalg frem forslag til hvordan det kan skje. Men vil det hjelpe? Og hva trengs? Hvor langt er politikerne villige til å gå for å styrke varslerinstituttet? Høringsfristen går ut i september.

Deltakere:
Arne Jensen, generalsekretær, Norsk Redaktørforening
Anine Kierulf, fagdirektør, Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter
Lise Christoffersen, stortingsrepresentant (Ap)
Svein Harberg, stortingsrepresentant (H)
Kristin Clemet, daglig leder, Civita
Lars Kokkvold, partner, Advokatfirmaet Haavind

Debattleder:
Lilla Sølhusvik, NRK

Debatten strømmes, og lenke deles på facebook i forkant.

Emneknagg: #varslervern

Onsdag 15. august kl 14.30: Mediepolitikk på vent?

«Det haster» skrev Mediemangfoldsutvalget i sin utredning. De fryktet at den samfunnsviktige journalistikken vil forsvinne før bærekraftige forretningsmodeller er på plass.
Halvannet år seinere venter vi fortsatt på at Kulturdepartementet skal legge fram en stortingsmelding. Når kommer den? Og viktigere: hva skal den inneholde?
I mellomtiden fortsetter Google og Facebook å ta milliarder i annonsemarkedet, og jammen skal ikke Posten snart slutte å levere aviser hver dag også.

Politikere:
Trine Skei Grande, kulturminister (V)
Tage Pettersen, stortingsrepresentant (H)
Geir J. Bekkevold, stortingsrepresentant (KrF)
Åslaug Sem-Jacobsen, stortingsrepresentant (Sp)

Fra mediebransjen:
Irene Halvorsen, sjefredaktør, Nationen
Eivind Ljøstad, sjefredaktør, Fædrelandsvennen
Kirsti Husby, sjefredaktør, Adresseavisen
Randi S. Øgrey, adm. direktør, Mediebedriftenes Landsforening

Debattleder:
Elin Ludvigsen, TV 2

Debatten strømmes. Lenke deles på facebook.

Emneknagg: #mediepolitikk

 

Les også:
  • Bistandsaktuelt blir truet med søksmål av en organisasjon som de har publisert kritiske artikler om. Redaktøren vil ikke bøye seg, skriver Journalisten.

  • "Med prosjektet "Grasrotstemmer" vil vi bidra til å øke bredden av stemmer i samfunnsdebatten. Samtidig skal vi lære opp og lære av de stemmene vi rekrutterer inn." Slik var den kortfattede begrunnelsen da redaktør Hege Breen Bakken i Fagbladet søkte kompetansestøtte i 2017, til et ganske omfattende prosjekt: Å få fram nye stemmer i samfunnsdebatten.

  • I dag tar Kaja Mejlbo fatt på redaktørjobben i Utdanning. – Det journalistiske oppdraget ligger i bunnen, så jeg tror ikke forskjellen blir så stor, er hennes kommentar til spørsmålet om det blir en stor overgang fra å være nyhetsredaktør i dagspressen.