Digitalt mva-fritak foreslås forankret i trykte utgaver

Digitalt mva-fritak foreslås forankret i trykte utgaver

Adm. direktør Per Brikt Olsen skriver om det voksende behovet for digitalt mva-fritak for fag- og dybdejournalistikken, og minner om de nylig prisbelønte viktige arbeidene ved Fagpresseprisene 2019. (Foto: BN).

Del: 

Medieorganisasjonene er samstemt skuffet over regjeringens forslag til utvidelse av det digitale merverdiavgiftsfritaket til å gjelde for fagmedier. – Forslaget vil få liten eller ingen verdi slik det er nå, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen. Han er glad for massiv støtte fra de andre medieorganisasjonene.

Forslaget til forskrifter for utvidelse av mva-fritaket legger blant annet til grunn at fagmedier – som blir kalt "elektroniske tidsskrifter" – må ha en trykt utgave og at den elektroniske (digitale) utgaven må følge samme utgivelsesplan som den trykte.

– Vi gleder oss over at høringssvarene fra samtlige medieorganisasjoner støtter oss, og legger fram vektig argumentasjon for at dette forslaget må endres dersom det skal få den virkningen som både regjeringen og stortinget har uttrykt at de ønsker, sier Per Brikt Olsen.

Fagpressen har fått god konsulentbistand av advokat Marianne Brockmann Bugge til å utarbeide sitt høringssvar som ble grundig diskutert i styremøtet sist tirsdag før det ble sendt til Skattedirektoratet.

Her kan du lese Fagpressens høringssvar:PDF icon 190212_horingssvar_fagpressen.pdf

Les Journalistens fyldige sak om momsforslaget og de kritiske reaksjonene fra medieorganisasjonene.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
  • Forsvarets forum og forskning.no arrangerer debatter og quiz, mens Utdanning har egen båt med podkastproduksjon i "Pollen". Fagpressen er godt representert i mylderet i årets Arendalsuka.

  • Psykologi i kommunen tar "farvel med papiret" som også er tittelen på den siste lederartikkelen på trykk, i nr 3/2019. Etter dette er tidsskriftet etablert med nettadressen psykisk-kommune.no

  • Skuffet, men forventningsfull

    Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

    les saken på journalisten.no