Daglige dødsannonser ble sak i Fagbladet

Daglige dødsannonser ble sak i Fagbladet

Karin E- Svendsen i Fagbladet fikk en sak ut av å være systematisk leser av dødsannonser. (Skjermdump fra Journalistens oppslag).

Del: 

Journalisten skriver i dag om hvordan journalist Karin E. Svendsen i Fagbladet fikk en god sak og takk fra de pårørende, da hun etter 30 års lesing av dødsannonser kom over en med teksten: «I stedet for blomster kan du donere til ditt lokale sykehjem øremerket oppgradering av generelt dårlig mat og saus».

Selv om Svendsen ofte legger merke til interessante ting med dødsannonsene hun leser, er det også første gang hun har sett en med et politisk budskap. Svendsen tok med seg annonsen på morgenmøtet, og det ble til saken "Olemanns siste vilje", om Olemann Heggem, som ofte ringte til datteren og klaget på maten han fikk på sykehjemmet i Oslo.
Over 17 000 har lest saken, og i ettertid har Svendsen fått en stor takk fra datter Henriette Heggem, som mener maten ødela livslysten til faren.

Les saken "Olemanns siste vilje" i Fagbladet.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
 • Skuffet, men forventningsfull

  Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

  les saken på journalisten.no

  • Mediepolitisk debatt med Trine Skei Grande og Trond Giske mfl.
  • Pressetreff med Fædrelandsvennens redaktør-radarpar Udjus & Blågis
  • Hvem kan vi stole på i valgkampen? Debatt om desinformasjon og kildekritikk
  • For ungdom: Hva må du kunne for å gjennomskue falske nyheter?
 • Vi har mange tanker og planer om den digitale fremtiden, og vi har store ambisjoner om å utvikle Fagpressen.
  Vi søker derfor en fagansvarlig for markedsområdet.