Daglige dødsannonser ble sak i Fagbladet

Daglige dødsannonser ble sak i Fagbladet

Karin E- Svendsen i Fagbladet fikk en sak ut av å være systematisk leser av dødsannonser. (Skjermdump fra Journalistens oppslag).

Del: 

Journalisten skriver i dag om hvordan journalist Karin E. Svendsen i Fagbladet fikk en god sak og takk fra de pårørende, da hun etter 30 års lesing av dødsannonser kom over en med teksten: «I stedet for blomster kan du donere til ditt lokale sykehjem øremerket oppgradering av generelt dårlig mat og saus».

Selv om Svendsen ofte legger merke til interessante ting med dødsannonsene hun leser, er det også første gang hun har sett en med et politisk budskap. Svendsen tok med seg annonsen på morgenmøtet, og det ble til saken "Olemanns siste vilje", om Olemann Heggem, som ofte ringte til datteren og klaget på maten han fikk på sykehjemmet i Oslo.
Over 17 000 har lest saken, og i ettertid har Svendsen fått en stor takk fra datter Henriette Heggem, som mener maten ødela livslysten til faren.

Les saken "Olemanns siste vilje" i Fagbladet.

Les også:
  • Det første av tre effektive språkkurs i Fagpressen denne høsten handler om rett bruk av komma. NTBs Rune Wikstøl leverer to morgenkurs til, ett i oktober og ett i november.

  • Det pågår en frisk debatt mellom rektor Svein Stølen ved UiO og redaktør Martin Toft i Uniforum, etter at rektor Stølen fant penger i den såkalte "rektorpotten" for å bli medeier i nettavisen Khrono.

  • Fagpressen har inngått avtale med Amedia om bruk av innloggings- og identitetsløsningen aID. Avtalen betyr at de 214 medlemsbedriftene i Fagpressen kan tilby sine abonnenter å bruke aID for å få digital tilgang til innholdet i fagmediene.