Alene-redaktører samler seg

Alene-redaktører samler seg

Engasjert erfaringsutveksling rundt bordet med redaktører som jobber alene. Kjetil Kolsrud (foran til venstre, med ryggen til) innledet om hvorfor og hvordan han selv har innrettet seg med énmannsredaksjonen Rett24 – og stort sett får det til å fungere. (Foto: BN).

Del: 

God stemning og engasjert erfaringsutveksling da Fagpressens redaktørforum samlet redaktører som jobber alene, torsdag ettermiddag. – Det å skape fellesarenaer og nettverk for redaktører som er eller opplever seg alene i jobben, er et prioritert område denne høsten, sier styremedlem i FRF Mona Askerød.

Redaktørene i Fagpressen er ikke helt som andre redaktører - det gjelder i alle fall på ett område: Utgiverorganisasjonene deres har nesten uten unntak et annet hovedformål enn det å utgi et redaktørstyrt medium. Dermed er det ofte ikke noe journalistfaglig miljø på redaktørens arbeidsplass - og særlig ikke i de mediene der redaksjonen består bare av én fast medarbeider, nemlig redaktøren.

– Vi ser og erkjenner at ganske mange av kollegene våre er temmelig alene om viktige deler av redaktørgjerningen. Det er ikke automatisk et problem, men for mange kan det medføre stress og en opplevelse av å mangle noen å drøfte viktige ting med. FRF prøver å løfte fram og diskutere dette, for å finne gode løsninger, sier Mona Askerød.

Hovedinnleder på møtet torsdag var Kjetil Kolsrud. Etter mange år i Aftenposten og andre større redaksjoner, sa han for tre år siden opp jobben for å starte nettavis på et område han hadde definert som neglisjert av andre redaksjoner.

– Rett24 skal være en nyhetsavis for jurister. Jeg klarer stort sett å nå målet mitt alene, fordi jeg prioriterer beinhardt: Jeg dekker aldri krimsaker som alle andre dekker, og jeg lager ikke lange saker. Dette kan endre seg, men i en oppbygginsfase, må man gjøre noen klare valg, sa Kolsrud som lever av Rett24, takket være god tilstrømning av stillingsannonser.

Ivar Kvistum, som er alene-redaktør i Handikapnytt, har tidligere vært med i kollokviegruppe av kolleger i Fagpressen. Han ønsker å vekke denne gruppen til live igjen, og fikk god respons blant deltakerne på møtet.

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også: