– Dette kan vi lære fra det siste møtet i PFU

– Dette kan vi lære fra det siste møtet i PFU

Ingrid Nergården Jortveit i PFU-sekretariatet slår et slag for å ta lærdom av avgjørelsene i Pressens faglige utvalg. (Foto: Medier24).

Del: 

Rådgiver Ingrid Nergården Jortveit har laget en gjennomgang av PFUs avgjørelser i august-møtet med tanke på hva vi kan – og bør – lære av avgjørelsene i pressens selvdømmeordning.

Klagene på PFU-bordet i slutten av august var rettet mot blant andre Faktisk.no, Aftenposten, Bergens Tidende, Fagbladet, Frifagbevegelse.no, Ny Tid og Eidsvold-Ullensaker Blad. Rådgiver Ingrid Nergården Jortveit, som selv arbeider med saksforberedelsene i PFU-sekretariatet, har skrevet en kommentar under vignetten Innsikt på Journalisten.no der hun belyser de vanligste grunnene til at medier blir felt for brudd på god presseskikk. Hun kommenterer også tilfeller der mediet slipper fellelse, og hvorfor.

Både saksbehandlerne og medlemmene i PFU ser at det ofte er de samme tabbene som gjør at redaksjoner blir innklaget. Typiske tema er manglende tydelighet, for dårlig kontroll av opplysninger, manglende kildebredde og om det er gjort gode nok vurderinger når folk blir identifisert.
Les hele kommentaren på Journalisten.no

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også:
 • Skuffet, men forventningsfull

  Vi kan ikke legge skjul på at vi er skuffet over at regjeringen i dag gjennom Finansdepartementet legger frem en forskrift som fortsatt beskriver at digital redaktørstyrt dybdejournalistikk henvises til statiske utgaver ingen etterspør. Dette er en publiseringsform som ikke fungerer i en moderne tid og for digitale utgaver. 

  les saken på journalisten.no

  • Mediepolitisk debatt med Trine Skei Grande og Trond Giske mfl.
  • Pressetreff med Fædrelandsvennens redaktør-radarpar Udjus & Blågis
  • Hvem kan vi stole på i valgkampen? Debatt om desinformasjon og kildekritikk
  • For ungdom: Hva må du kunne for å gjennomskue falske nyheter?
 • Vi har mange tanker og planer om den digitale fremtiden, og vi har store ambisjoner om å utvikle Fagpressen.
  Vi søker derfor en fagansvarlig for markedsområdet.