– Dette kan vi lære fra det siste møtet i PFU

– Dette kan vi lære fra det siste møtet i PFU

Ingrid Nergården Jortveit i PFU-sekretariatet slår et slag for å ta lærdom av avgjørelsene i Pressens faglige utvalg. (Foto: Medier24).

Del: 

Rådgiver Ingrid Nergården Jortveit har laget en gjennomgang av PFUs avgjørelser i august-møtet med tanke på hva vi kan – og bør – lære av avgjørelsene i pressens selvdømmeordning.

Klagene på PFU-bordet i slutten av august var rettet mot blant andre Faktisk.no, Aftenposten, Bergens Tidende, Fagbladet, Frifagbevegelse.no, Ny Tid og Eidsvold-Ullensaker Blad. Rådgiver Ingrid Nergården Jortveit, som selv arbeider med saksforberedelsene i PFU-sekretariatet, har skrevet en kommentar under vignetten Innsikt på Journalisten.no der hun belyser de vanligste grunnene til at medier blir felt for brudd på god presseskikk. Hun kommenterer også tilfeller der mediet slipper fellelse, og hvorfor.

Både saksbehandlerne og medlemmene i PFU ser at det ofte er de samme tabbene som gjør at redaksjoner blir innklaget. Typiske tema er manglende tydelighet, for dårlig kontroll av opplysninger, manglende kildebredde og om det er gjort gode nok vurderinger når folk blir identifisert.
Les hele kommentaren på Journalisten.no

Søk kompetansestøtte

(Foto: NTB Scanpix).

Søk penger til å realisere økt kompetanse gjennom kurs eller egne prosjekter, innen fristen 8. februar. 

Les også:
  • Medieorganisasjonene er samstemt skuffet over regjeringens forslag til utvidelse av det digitale merverdiavgiftsfritaket til å gjelde for fagmedier. – Forslaget vil få liten eller ingen verdi slik det er nå, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen. Han er glad for massiv støtte fra de andre medieorganisasjonene.

  • Redaktør Barth Tholens gleder seg stort over at Sykepleien.no hadde over en million sidevisninger fra 12. januar til 10. februar.

  • En ny og sterkt forbedret avtale mellom Fagpressen trykk og distribusjon og selskapet Helthjem Mediapost ble underskrevet onsdag ettermiddag. Avtalen forankrer også løsninger for sampakking av flere fagbladtitler, slik at det kan utløse betydelige rabatter hos Posten Norge.