– Dette kan vi lære fra det siste møtet i PFU

– Dette kan vi lære fra det siste møtet i PFU

Ingrid Nergården Jortveit i PFU-sekretariatet slår et slag for å ta lærdom av avgjørelsene i Pressens faglige utvalg. (Foto: Medier24).

Del: 

Rådgiver Ingrid Nergården Jortveit har laget en gjennomgang av PFUs avgjørelser i august-møtet med tanke på hva vi kan – og bør – lære av avgjørelsene i pressens selvdømmeordning.

Klagene på PFU-bordet i slutten av august var rettet mot blant andre Faktisk.no, Aftenposten, Bergens Tidende, Fagbladet, Frifagbevegelse.no, Ny Tid og Eidsvold-Ullensaker Blad. Rådgiver Ingrid Nergården Jortveit, som selv arbeider med saksforberedelsene i PFU-sekretariatet, har skrevet en kommentar under vignetten Innsikt på Journalisten.no der hun belyser de vanligste grunnene til at medier blir felt for brudd på god presseskikk. Hun kommenterer også tilfeller der mediet slipper fellelse, og hvorfor.

Både saksbehandlerne og medlemmene i PFU ser at det ofte er de samme tabbene som gjør at redaksjoner blir innklaget. Typiske tema er manglende tydelighet, for dårlig kontroll av opplysninger, manglende kildebredde og om det er gjort gode nok vurderinger når folk blir identifisert.
Les hele kommentaren på Journalisten.no

Les også:
  • Det første av tre effektive språkkurs i Fagpressen denne høsten handler om rett bruk av komma. NTBs Rune Wikstøl leverer to morgenkurs til, ett i oktober og ett i november.

  • Det pågår en frisk debatt mellom rektor Svein Stølen ved UiO og redaktør Martin Toft i Uniforum, etter at rektor Stølen fant penger i den såkalte "rektorpotten" for å bli medeier i nettavisen Khrono.

  • Fagpressen har inngått avtale med Amedia om bruk av innloggings- og identitetsløsningen aID. Avtalen betyr at de 214 medlemsbedriftene i Fagpressen kan tilby sine abonnenter å bruke aID for å få digital tilgang til innholdet i fagmediene.