Khrono ikke felt for identifikasjon

Khrono ikke felt for identifikasjon

Del: 

Khrono, som var først med å identifisere professoren som sendte upassende tekstmeldinger til kvinnelige studenter, ble ikke felt for dette i dagens PFU-møte. "I dette tilfellet mener PFU at det var behov for å vite hvem professoren er", sier PFU i sin avgjørelse.

Det var Anki Gerhardsen som i sommer klaget inn Khrono, NRK og VG for PFU, fordi de hadde identifisert professor Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger. Langeland hadde over tid sendt upassende tekstmeldinger til flere kvinner, både studenter og andre.

Redaktør Tove Lie i Khrono sier at hun er lettet, men ikke overrasket over konklusjonen i dagens PFU-møte.
Les Khronos oppsummering av saken her.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Fagpressens felles personvernombudsordning for medlemmene er i gang. Ordningen er bemannet med IT-sjef Kjartan Tyvand i førstelinjen, og med Wiersholms advokatfullmektig Pernille Gjerd Lia som jurdisk ekspert.

  • Det er en viktig seier for fag- og dybdejournalistikk at regjeringen i nå fastslår at dette journalistiske området ikke lenger skal diskrimineres. Nå er det ikke lenger en diskusjon om digitalt mva-fritak skal komme. Men det er fortsatt behov for å avklare hvordan fritaket skal komme, og når det kommer, skriver adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

  • Endelig står det svart på hvitt, i regjeringens reviderte nasjonalbudsjett: Fagpressen skal innlemmes i ordningen med digitalt fritak for merverdiavgift!
    – En milepæl i Fagpressen! fastslår adm. direktør Per Brikt Olsen.