Khrono ikke felt for identifikasjon

Khrono ikke felt for identifikasjon

Del: 

Khrono, som var først med å identifisere professoren som sendte upassende tekstmeldinger til kvinnelige studenter, ble ikke felt for dette i dagens PFU-møte. "I dette tilfellet mener PFU at det var behov for å vite hvem professoren er", sier PFU i sin avgjørelse.

Det var Anki Gerhardsen som i sommer klaget inn Khrono, NRK og VG for PFU, fordi de hadde identifisert professor Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger. Langeland hadde over tid sendt upassende tekstmeldinger til flere kvinner, både studenter og andre.

Redaktør Tove Lie i Khrono sier at hun er lettet, men ikke overrasket over konklusjonen i dagens PFU-møte.
Les Khronos oppsummering av saken her.

Nye personvernregler fra 2018.

Visste du at…

medlemmer i Fagpressen får 30 prosent rabatt på alle bildepriser hos NTB for redaksjonell bruk i bladene og på nettsidene.  Se her

Les også:
  • Tre nye styremedlemmer ble valgt inn i styret i Journalistforum på årsmøtet mandag. Anne Lise Stranden, forskning.no, tar en periode til som leder.

  • Hvordan får du titlene til å fly? Det var kjernespørsmålet fra NTBs Rune Wikstøl til 16 våkne kursdeltakere hos Fagpressen i morges.

  • Kulturminister Linda Hofstad Helleland har fått inn ett eneste av tiltakene fra Mediemangfoldsutvalget til statsbudsjettet for 2018. Men «Innovasjonsrettet tilskuddsordning» skal finansieres ved å redusere produksjonstilskuddet til nyhets- og aktualitetsmedier. Fagpressen er skuffet over budsjettet.