Flere fornyer design og uttrykk

Flere fornyer design og uttrykk

Fra Kirkegården til Gravplassen: Fagbladet har byttet navn fra 2017-årgangen, og er blant flere fagmedier som fornyer designet i vår.

Del: 

De første månedene i 2017 har flere fagmedier kommet med nytt design.

Arkitektnytt har økt formatet og valgt et design på trykk der forsiden gir plass til mer tekst – det nærmer seg et tradisjonelt avisuttrykk. Redaktør Martin Braathen skriver at omleggingen blant annet er begrunnet i en fersk leserundersøkelse der over 70 prosent heier på papirutgaven, og de yngste leserne er de ivrigste papirtilhengerne. Samtidig legges det opp til tettere integrering mellom nett og papir.

Budbæreren har beholdt format og papirkvalitet, men fornyet logo og titteltyper. Det har også Første Steg, bladet for barnehagepedagoger i Utdanningsforbundet gjort.

Fagbladet fra gravplasskultur, utgitt av Norsk forening for gravplasskultur, har skiftet navn fra Kirkegården til Gravplassen. Der er det også gjort en viss oppussing av layouten.

Les også:
  • Mediekommentator Anki Gerhardsen har innklaget Khrono, VG og NRK for at de identifiserte en professor ved Universitetet i Stavanger. Professoren har sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til unge kvinner. Alle de tre medienes redaktører forsvarer identifiseringen.

  • 5. juli ble faktisk.no lansert. Nettstedet har nå publilsert en rekke gjennomsjekkede saker fra ulike politikkområder, og flere kommer. Sakene blir presentert med konklusjoner som spenner fra "faktisk helt sant" til "faktisk helt feil", med mellomkarakteristikker som "faktisk delvis sant", "faktisk ikke sikkert" og "faktisk delvis feil".

  • Les hva ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv skriver om båtjournalistikk og norsk mediepolitikk!