Venter på kriseordningen for medier

Venter på kriseordningen for medier

– Fagpressen har meldt alle medlemmer inn i støtteordningen. Fra i dag kan alle redaktører ta den i bruk, men først må de inn og registrere viktige opplysninger i søkeportalen hos Medietilsynet, forklarer adm. direktør Per Brikt Olsen. (Foto: BN).

Del: 

– Vi venter fortsatt på krisepakken for medier som er hardt rammet av korona-tiltakene, men har grunn til å tro at den blir lagt fram i helt nær framtid, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i Fagpressen.

Ordningen ble kunngjort i begynnelsen av mai av kultur- og medieminister Abid Raja. Siden da har departement og storting jobbet med å lage en innretning på ordningen, samt skrive forskrifter. Regjeringen skriver på regjeringen.no at "Kulturdepartementet arbeider nå med å utforme regelverket for ordningen, som også må notifiseres og godkjennes av ESA. Ordningen skal også sendes på høring."

– Det er ventet at høringen blir veldig kort, og at ordningen blir klargjort for søkere til uken, sier Olsen.

Han er glad for at Fagpressen har lykkes med å få innpass for medlemmene i denne krisepakken.

Når ordningen er klar, blir den lagt ut med søknadsskjema på nettsidene hos Medietilsynet.

– Vi i Fagpressen kommer til å bistå medlemmene aktivt. Det er visse krav til informasjon fra det enkelte medlem som må oppfylles helt nøyaktig for å bli godkjent som søker på krisemillionene, sier Per Brikt Olsen.

Les også: