Abid Raja med 300 mill kr i mediekrisepakke

Abid Raja med 300 mill kr i mediekrisepakke

Krisepakken for medier som er rammet av korona-tiltak, ble vedtatt av Stortinget. Medietilsynet har publisert informasjon og du kan registrere nødvendige opplysninger der. (Skjermdump).

Del: 

Kulturminister Abid Raja lanserte krisepakken til mediene under åpningen av de digitale Nordiske mediedager onsdag kveld.
Her finner du den nye kompensasjonsordningen.

Regjeringen foreslår å opprette en kompensasjonsordning for alle norske redaktørstyrte medier.

Nordiske mediedager (NMD) arrangeres i år digitalt, der kulturminister Abid Raja holdt tale. Der annonserte han at det kommer en korona-krisepakke til mediene.

– For regjeringen er det et sentralt mål å sikre at mediene kan opprettholde sin viktige samfunnsfunksjon. Det er viktig for regjeringen og for Norge at vi har kritiske, velfungerende og uavhengige redaksjoner – både under og etter koronakrisen, skriver Raja i en pressemelding.

Ordningen vil bli en del av det reviderte statsbudsjettet, som skal behandles tirsdag 12. mai.

300 millioner

Ordningen kan brukes av nasjonale medier som har et samlet omsetningsfall på minst 20 prosent i perioden 1. mars til og med 15. juni som følge av Covid-19-utbruddet. For lokale og regionale medier må omsetningsfallet være på minst 15 prosent.

Mediene som oppfyller disse kriteriene, kan få kompensert inntil 60 prosent av omsetningsfallet i perioden, oppad begrenset til 15 millioner kroner. Den totale krisepakken begrenses til 300 millioner kroner.

Les hele saken på Journalisten.

Les også: