Utdanningsforbundet med i FTD

Utdanningsforbundet med i FTD

Bladet Utdanning har et opplag på 120 000 eksemplarer og kommer ut 14 ganger i året. Fra nyåret skal det trykkes i Norge hos Ålgård Offset utenfor Stavanger og ferdiggjøres hos Lundeby. Foto: Lundeby.

Del: 

Utdanningsforbundet, med sine fem fagblader, ønskes velkommen inn i Fagpressen trykk og distribusjon.

Fra 2021 vil Utdanning, Bedre Skole, Yrke, Spesialpedagogikk og Første Steg bli trykket hos Ålgård Offset, ferdiggjort og distribuert fra Lundeby. De fem fagbladene har til sammen et årsopplag på hele 2 254 000 eksemplarer.

Samkjøring av distribusjonsplaner, papirvalg og format på noen av bladene, samt serietrykking der det er mulig, gir store økonomiske besparelser for Utdanningsforbundet. Tidligere ble de fem fagbladene trykket på tre ulike steder, både i utlandet og i Norge. De ble også ferdiggjort ulike steder. Nå samles alt sammen i Norge.

– Forenkler vår hverdag

Kaja Mejlbo er ansvarlig redaktør i Utdanning og sier at de har fått en svært god løsning.

– Vi samler nå produksjon ett sted, og ferdiggjøring og distribusjon ett sted. Det forenkler vår hverdag og ikke minst er det store kostnader å spare, sier hun.

Administrerende direktør hos Ålgård Offset, Paul Bjarte Løyning, er veldig fornøyd med at de ble det valgte trykkeriet.

– Vi trykker i dag Bedre Skole og Første Steg. Det er derfor gledelig at Utdanningsforbundet nå samler alle sine fem hos oss. Dette er en viktig kontrakt for oss, sier han.

Fagpressen inngikk i mars i år rammeavtale med ferdiggjøringsbedriften Lundeby. Kontrakten med Utdanningsforbundet er den første kontrakten hos Lundeby innenfor FTD-samarbeidet.

– Det er veldig flott at Utdanningsforbundet med sine fem fagblader, samles her på Hærland. Hos oss blir titlene pakket, adressert og klargjort for distribusjon, sier daglig leder Helge Gabriel Lundeby.

Hjelp til prosessen

– Fagpressen har kjørt prosessen for oss hele veien. Det hadde vært komplisert å gjøre dette alene. I hvilken ende skulle vi startet? Nå har vi forenklet hele produksjonslinjen av fem fagblader OG spart store summer, avslutter Kaja Mejlbo i Utdanningsforbundet.

Fagpressen trykk og distribusjon (FTD) er en tjeneste for medlemmer i Fagpressen, der vi forhandler samlet for å oppnå best mulige priser på trykking, pakking/adressering og distribusjon. Hva kan DITT blad spare på å bli med i FTD? Les mer her.

 

Les også: