Åsted Norge til PUFF-konferansen 2020

Åsted Norge til PUFF-konferansen 2020

Kristian Ervik (t.v.) og Jens Christian Nørve i Åsted Norge-redaksjonen jobber med saken om "kontainer-babyen". Ervik kommer på PUFF og presenterer saken som de løste nesten 20 år etter at den ble henlagt av politiet. (Foto: Åsted Norge)

Del: 

Kristian Ervik fra "Åsted Norge" åpner årets PUFF-konferanse på Fornebu, 19.–20. mars. Han forteller hvordan redaksjonen løste saken som politiet henla i 1991.

Ervik skal snakke om arbeidet med saken "Kontainer-babyen" som redaksjonen laget for TV2 i fjor. Den opprinnelige saken stammet fra 1990 da det ble funnet et nyfødt spedbarn i en kontainer på Bjølsen i Oslo.

Saken medførte store presseoppslag høsten 1990, og den lille jenta ble kalt «Josefine» eller «kontainerbabyen». Saken ble etterforsket som et drapsforsøk, men politiet var mest opptatt av å finne den biologiske moren for å hjelpe henne.

I februar 1991 ble saken henlagt uten at politiet hadde klart å finne ut hvem som hadde lagt babyen i containeren.

Den lille jenta ble bortadoptert, fikk nytt navn og ble glemt av offentligheten, inntil Åsted Norge-redaksjonen ved Kristian Ervik og Jens Christian Nørve klarte å løse saken i 2019.

Anne Lise Stranden leder arbeidet med PUFF 2020. Hun er svært fornøyd med å ha Åsted Norge på plass i programmet.

– Vi er i full gang med å lage et virkelig godt og inspirerende program. Her må folk sikre seg plass tidlig! sier hun.

Meld deg på PUFF 2020 her.

Les også: