Årets fagblad er Forsvarets forum!

Årets fagblad er Forsvarets forum!

Forsvarets forum er årets fagblad! (Foto: BN).

Del: 

En gledesstrålende sjefredaktør Tor Eigil Stordahl og en redaksjon som har et år i frontlinjen bak seg, mottok torsdag kveld Fagpresseprisen 2018.

Forsvarets forum vant hovedutmerkelsen Fagpresseprisen for det totale redaksjonelle produktet de leverte i 2017, både på trykk og digitalt. Juryleder Kjersti Løken Stavrum sa dette da hun overrakte prisen:
– Vi tror at de mange her i kveld vil si at, “får de Fagpresseprisen nå igjen?!” Men vi i juryen har oppdaget at denne publikasjonen faktisk ikke har fått denne hedersprisen før. Dette overrasket oss - ikke minst når vi vet hvor dyktig denne redaksjonen har vært gjennom mange år på flere viktige områder; først og fremst med ambisiøs journalistikk innenfor sitt fagområde - i alle sjangere. Dere konkurrerer alltid i toppskiktet om Fagpressens priser. Dere er viktige for dem dere retter dere mot og om, men også for samfunnet for øvrig. Dere har ekspertise, dere har ferdigheter, dere er offensive  - og dere har også utdannet mange journalister som har gått videre og gjort seg gjeldende i andre redaksjoner. Og når vi nå vet hvor nære vi var å miste dere, skal dere vite at en samlet jury - og mange med oss, vil jeg tro - gratulerer alle dere i Forsvarets forum med Fagpresseprisen.

Redaksjonen i Forsvarets forum var truet av nedleggelse i 2017. Like før Fagpressedagen i fjor ble det klart at den redaksjonelle uavhengigheten består.
Mer om kampen for redaktørplakaten i Forsvarets forum.

Forsvarets forum vant også Fagpressens fotopris 2018.

Fagpresseprisene ble delt ut torsdag kveld på ett fullsatt Månefisken i Oslo. Deltakelsen i årets konkurranse var stor – juryen hadde hele 194 innsendte arbeider til vurdering.

Totalt ble det sendt inn 194 arbeider til konkurransen Fagpresseprisene i år. Det var økt deltakelse i samtlige kategorier.

 

Juryen har også i år vært ledet av Kjersti Løken Stavrum, direktør i Stiftelsen Tinius. Jurymedlemmer har vært Morten Løberg (foto), Nina Thorvaldsen (markedsarbeid), Anne Hafstad (gravejournalistikk), Reidun Kjelling Nybø (journalistikk og redaksjonell ledelse), Sjur Frimand-Anda (journalistikk) og Tormod Haugstad (journalistikk).

For ytterligere kommentarer, kontakt:

juryleder Kjersti Løken Stavrum, tlf. 982 03 070

 

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Kulturministeren lovet å legge fram en mediemelding før jul, da hun møtte medieorganisasjonene til debatt onsdag ettermiddag på Arendalsuka. Trine Skei Grande ønsker å framstå som om hennes departement ikke fortjener tittelen på debatten, "Mediepolitikk på vent?" Mange av motdebattantene mente at mediene har ventet lenge, og viste stadig til rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Geir Jørgen Bekkevold fra KrF var den eneste i debatten som nevnte viktigheten av å få fagpressen inn under det digitale mva-fritaket.

  • Fagpressen er medarrangør for to viktige debatter under Arendalsuka som foregår kommende uke. Varslerdebatten finner sted tirsdag ettermiddag, og den store mediepolitiske debatten onsdag ettermiddag.

  • Hele mediebransjen er oppgitt over at de nye digitale lesertallsmålingene ennå ikke har latt seg gjennomføre. Forklaringene er flere, men for Fagpressens medlemmer er det oppsummert slik som du kan lese her.