Årets fagblad er Forsvarets forum!

Årets fagblad er Forsvarets forum!

Forsvarets forum er årets fagblad! (Foto: BN).

Del: 

En gledesstrålende sjefredaktør Tor Eigil Stordahl og en redaksjon som har et år i frontlinjen bak seg, mottok torsdag kveld Fagpresseprisen 2018.

Forsvarets forum vant hovedutmerkelsen Fagpresseprisen for det totale redaksjonelle produktet de leverte i 2017, både på trykk og digitalt. Juryleder Kjersti Løken Stavrum sa dette da hun overrakte prisen:
– Vi tror at de mange her i kveld vil si at, “får de Fagpresseprisen nå igjen?!” Men vi i juryen har oppdaget at denne publikasjonen faktisk ikke har fått denne hedersprisen før. Dette overrasket oss - ikke minst når vi vet hvor dyktig denne redaksjonen har vært gjennom mange år på flere viktige områder; først og fremst med ambisiøs journalistikk innenfor sitt fagområde - i alle sjangere. Dere konkurrerer alltid i toppskiktet om Fagpressens priser. Dere er viktige for dem dere retter dere mot og om, men også for samfunnet for øvrig. Dere har ekspertise, dere har ferdigheter, dere er offensive  - og dere har også utdannet mange journalister som har gått videre og gjort seg gjeldende i andre redaksjoner. Og når vi nå vet hvor nære vi var å miste dere, skal dere vite at en samlet jury - og mange med oss, vil jeg tro - gratulerer alle dere i Forsvarets forum med Fagpresseprisen.

Redaksjonen i Forsvarets forum var truet av nedleggelse i 2017. Like før Fagpressedagen i fjor ble det klart at den redaksjonelle uavhengigheten består.
Mer om kampen for redaktørplakaten i Forsvarets forum.

Forsvarets forum vant også Fagpressens fotopris 2018.

Fagpresseprisene ble delt ut torsdag kveld på ett fullsatt Månefisken i Oslo. Deltakelsen i årets konkurranse var stor – juryen hadde hele 194 innsendte arbeider til vurdering.

Totalt ble det sendt inn 194 arbeider til konkurransen Fagpresseprisene i år. Det var økt deltakelse i samtlige kategorier.

 

Juryen har også i år vært ledet av Kjersti Løken Stavrum, direktør i Stiftelsen Tinius. Jurymedlemmer har vært Morten Løberg (foto), Nina Thorvaldsen (markedsarbeid), Anne Hafstad (gravejournalistikk), Reidun Kjelling Nybø (journalistikk og redaksjonell ledelse), Sjur Frimand-Anda (journalistikk) og Tormod Haugstad (journalistikk).

For ytterligere kommentarer, kontakt:

juryleder Kjersti Løken Stavrum, tlf. 982 03 070

 

For medlemmer

Her kan medlemmer i fagpressen logge inn og få tilgang til alle rammeavtalene våre.

 

Les også: