Møter fryktkultur med uavhengighet

Møter fryktkultur med uavhengighet

Ole Martin Mortvedt, redaktør i Politiforum.

Del: 

Politiforums redaktør Ole Martin Mortvedt ble nylig intervjuet i Uniforum. Mortvedt har mange eksempler på hva en uavhengig redaktør møter i politietaten.

 – Når jeg får inn et tips, ser jeg på det på samme måte som jeg alltid har gjort som politimann; jeg har en handlingsplikt, forteller Mortvedt til Uniforums journalist.

Han har møtt kilder innerst i tomme kafélokaler og fått papirer som han måtte gjemme under skjorta. Han har møtt kilder ansatt i Politidirektoratet, som frykter at telefonanropene deres blir logget. – Dermed har vi hatt kontakt via barnas kontantkort-telefoner, forteller Ole Martin Mortvedt.
Tidligere i år ble han gjenvalgt som redaktør for Politiforum, organet for fagforeningen Politiets Fellesforbund. Les hele intervjuet i Uniforum.

Fordeler som INMA-medlem!

Redaktørkampanjen

Les også:
  • Mandag ettermiddag ble det offentliggjort at innføringen av den nye personvernlovgivningen blir utsatt i Norge, fra 25. mai til tidligst 1. juli. Teksten nedenfor er fra et nyhetsbrev sendt fra advokatfirmaet Wiersholm mandag.

  • Tidsskrift for Den norske legeforening og sjefredaktør Are Brean har gått helt til topps i den årlige kåringen av "Årets tidsskrift" hos Norsk tidsskriftforening.

  • Roger Aarli-Grøndalen heter den nye redaktøren i Journalisten. Han kommer fra Eidsvoll-Ullensaker Blad, og tiltrer sammen med en annen nyhet: nye nettsider i Journalisten.